Nieuws

VSCO'61 ontvangt FC RDC

donderdag 27 oktober 2016

Zaterdag speelt VSCO’61 de thuiswedstrijd tegen FC RDC uit Deventer. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14.30 uur. Scheidsrechter deze middag is R.P. Bekema uit Ermelo.

Het is FC RDC dit seizoen nog niet gelukt om een goed resultaat te boeken in de voorgaande zeven wedstrijden. Alle wedstrijden werden verloren. De laatste wedstrijd werd tegen medeconcurrent SEH met 1-3 verloren. Hierdoor is het gat naar SEH en VEVO opgelopen tot zes punten. Het tij zal snel moeten keren, anders dreigt dit seizoen opnieuw degradatie.

VSCO’61 verloor de belangrijke laatste competitiewedstrijd uit tegen Hatto Heim. Een wedstrijd die wellicht geen winnaar verdiende, maar waar VSCO’61 de beste kansen had op de drie punten. VSCO’61 herstelde zich knap in de bekerwedstrijd tegen eersteklasser Berkum door uit met 1-2 te winnen. Hopelijk dat het de Kanaries lukt om dit herstel door te zetten naar de wedstrijd van vandaag. VSCO’61 staat met 13 punten op een gedeelde derde plaats. De achterstand op de koplopers bedraagt drie punten.

Zaterdag is ook de laatste speelronde om de eerste periodetitel. Die strijd zal gaan tussen de beide koplopers Hatto Heim en SVI. De vier achtervolgers, waaronder VSCO’61, maken theoretisch ook nog kans op de periodetitel. De beide koplopers moeten dan verliezen, wat nauwelijks denkbaar is, en zelf moet gewonnen worden. Dan zal het doelsaldo bepalend zijn.

Voor VSCO’61 is een overwinning noodzakelijk om de beide koplopers in het vizier te houden. Puntverlies betekent afzakken naar de middenmoot. FC RDC hoopt ongetwijfeld op de eerste wedstrijdpunt(en). Dat moment komt steeds dichterbij. Op papier moet VSCO’61 deze wedstrijd winnen. Echter de praktijk wil nog weleens weerbarstiger zijn. VSCO’61 is gewaarschuwd!

De wedstrijdbal wordt VSCO’61 aangeboden door: Alpha Natuursteen B.V. ’t Harde-Nijkerk

De Rabobank Pupillen van de Wedstrijd zijn: Stan Bruynes en Jelmer Tromp