Nieuws

VSCO'61 voorkomt blamage

zaterdag 29 oktober 2016

In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC RDC weet VSCO’61 in de tweede helft een 0-2 achterstand bij rust om te buigen naar een 4-2 overwinning. Het voorkomt hiermee een onnodige nederlaag en blijft meedoen in de top van de derde klasse C.

Onbegrijpelijk dat VSCO’61 het zover laat komen. In de eerste tien minuten van de wedstrijd krijgt het drie honderdprocentkansen. Jan van ’t Oever schiet een bijna niet te missen kans op aangeven van Jesse Rietberg voorlangs. Uit een mooie dieptebal van Martijn Pluim controleert Dominique van de Grift  de bal keurig, maar schiet vervolgens hard naast. Hierna krijgt Rinse van der Velde de bal op een presenteerblaadje door een foute uittrap van doelman Raymon Blankenstijn, maar schiet over.

Na tien minuten had de wedstrijd al min of meer gespeeld kunnen zijn. Nadat Martijn Pluim een vrije trap rand zestien net over krult, is het onverwachts aan de andere kant wel raak. John Ross Bonevacia  bedient Tom Hemmes die de 0-1 vanaf rand zestien binnenschiet. Twee minuten later maakt Bonevacia handig gebruik van weifelend optreden in de VSCO-defensie en soort de 0-2. Dit weifelen wordt veroorzaakt doordat de spelers van VSCO’61 verwachten dat scheidsrechter Bekema fluit vanwege een overtreding. De leidsman past de voordeelregel toe wat VSCO’61 uiteindelijk geen voordeel oplevert.

VSCO’61 is van slag, krijgt nog wel enkele kansen maar speelt een zeer matige wedstrijd. De mee opgekomen laatste man Rick Pul bedient Rinse van der Velde. De VSCO’61-aanvaller bereikt echter geen medespeler voor het doel. Op aangeven van Martijn Pluim schiet Dominique van de Grift voorlangs. Het tempo ligt te laag na de tegentreffers en er is te weinig beweging zonder bal, waardoor grote kansen uitblijven in de rest van de eerste helft.

In de tweede helft pakt VSCO’61 de draad weer op van het begin van de eerste helft en gaat op zoek naar de overwinning. De eerste kans is echter voor FC RDC, maar Tom Hemmes vergeet de voorzet vanaf rechts binnen te koppen. In de 53e minuut soort VSCO’61 de aansluitingstreffer. Uit een voorzet van Jesse Rietberg scoort Thomas van de Kolk de 1-2 met het hoofd. In de 60e minuut komt Bart Schoonhoven binnen de lijnen voor Jesse Rietberg.

VSCO’61 krijgt hierna kansen. Bart Schoonhoven speelt Rinse van der Velde aan die fraai Dominique van de Grift in stelling brengt, die op de doelman schiet. Uit een vrije trap van Martijn Pluim schiet Jan van ’t Oever net naast. VSCO’61 komt in de 66e minuut goed weg doordat een doelpunt van Tom Hemmes vanwege buitenspel, overigens terecht, wordt afgekeurd.

In de 69e minuut weet VSCO’61 op gelijke hoogte te komen. Een mooie combinatie tussen Thomas van de Kolk en Martijn Pluim brengt Pluim alleen voor doelman Blankenstijn. Eerst weet de doelman nog redding te brengen, maar op de rebound is hij echter kansloos (2-2). Een minuut later komt VSCO’61 zelfs op voorsprong. Dominique van de Grift weet van zo’n twintig meter hard raak te schieten en de 3-2 op het scorebord te brengen.

Een kwartier voor tijd beslist Rinse van der Velde de wedstrijd door de 4-2 binnen te tikken. FC RDC is niet meer bij machte de dreun te verwerken. VSCO’61 krijgt nog wel enkele goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Dominique van de Grift heeft een mooie lob in gedachten als hij doelman Blankenstijn ver voor zijn doel ziet staan. Op een doorkopbal van Rinse van der Velde krijgt hij vrije doortocht, maar zijn lob komt niet uit de verf. In blessuretijd schrikt Thomas van de Kolk van een fraai voorgegeven bal van Rinse van der Velde en vergeet de bal binnen te knikken.

Opstelling VSCO’61: Arjan ten Klooster, Ruben Sleurink, Rick Pul, Rick Sleurink, Martijn Pluim, Ruben Buijserd, Jesse Rietberg (’60 Bart Schoonhoven), Jan van ’t Oever, Rinse van der Velde, Thomas van de Kolk en Dominique van de Grift (’89 Maikel ten Klooster).

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.