Nieuws

Eerste verlies voor Vrouwenelftal VSCO’61

maandag 31 oktober 2016

Voor de bekeroverwinning op WHC hadden de vrouwen van VSCO’61 in de competitie een goede reeks wedstrijden neergezet. Ongeslagen in de competitie én beker en dus vol zelfvertrouwen reisde het vrouwenelftal op zaterdag 29 oktober naar Westenholte om het op te nemen tegen WVF VR1. Dit elftal stond op de twaalfde plek in de competitie en op papier waren onze dames dus de te kloppen ploeg.

Er werd gestart in een 4-3-3 opstelling. Vaste keeper Melinda was afwezig, gelukkig is er een speler met een beetje keeperservaring, Thamar, die de plek onder de lat innam. Emma, Cynthia, Janine en Melissa vormden de verdediging. Kim, Grietje en Daisy bezetten het middenveld. Monique, Yvonne en Jannika startten in de aanval. Susanne en Wenda begonnen als wissel.

Om 13.00 uur klonk het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd, WVF zette gelijk goed druk en dit bracht verwarring. Bij elke aanval van WVF stond er wel een speler vrij, hoe kon dit? De eerste 10 minuten verliepen stroef en WVF was duidelijk de sterkere partij. Af en toe kwamen wij door de verdediging van WVF maar dit losten zij keurig op. Na een half uur spelen was het WVF dat de sterkste ploeg was, wij mochten van geluk spreken dat het nog 0-0 stond. In een duel met een aanvaller kreeg Emma een vervelende stoot tegen haar neus. Zij verliet geblesseerd het veld en Susanne verving haar. WVF begon opnieuw met druk zetten. Net buiten het 16 meter gebied kwam de bal op de bovenarm van Janine, de armen zaten strak langs het lichaam maar de scheidsrechter dacht hier anders over, vrije trap voor de thuisploeg. Uit de vrije trap werd raak gekopt, 1-0 voor WVF. Met een achterstand dus de rust in.

Trainer Wim besprak de eerste helft, het ging niet super maar ook niet slecht. Besloten werd het spel aan te passen op WVF en 3-5-2 te gaan spelen. Susanne, Cynthia en Melissa moesten het achterin dicht gaan houden. Janine, Kim, Grietje, Yvonne en Daisy werden de 5 middenvelders die ervoor moesten zorgen dat er geen tegenstanders meer vrij zouden staan. Wenda en Jannika bleven voorin de druk opvoeren.

In de tweede helft kwam de wedstrijd onder controle. Er liepen geen spelers van WVF meer vrij in het veld en VSCO’61 kon goed druk houden. Dit resulteerde in een lange bal van Susanne op Yvonne, die één-op-één met de keeper beheerst afrondde, en zo de 1-1 aantekende. We speelden beter, wisten het tempo hoog te houden en gaven WVF geen centimeter ruimte. Na 20 minuten ontstaat er een corner voor WVF. Onze keeper Thamar, die een geweldige wedstrijd keepte, pakte de bal. Door een duel met de aanvaller van WVF raakte de bal uit handen van Thamar en rolde in het doel. Een overtreding van WVF in onze ogen, maar alweer dacht de scheidsrechter hier anders over, 2-1 voor WVF.

De sfeer werd grimmiger en er werden veel overtredingen gemaakt door beide ploegen. Er werd over en weer het nodige gezegd. De scheidsrechter was blijkbaar klaar met al het gezeur en gedoe en gaf zonder enige reden Janine een gele kaart. VSCO moest 10 minuten spelen met 10 vrouwen. In de hervatting werd Grietje goed weggestuurd door Yvonne, maar de keeper van WVF bracht redding. Wij waren nog steeds de sterkere ploeg in de wedstrijd, zetten veel druk en hoopten dat we een puntje konden meenemen. In de laatste minuten werd een geweldig schot van Yvonne gepakt door de keeper van WVF. De scheidsrechter floot voor het eindsignaal. Het eerste verlies was hiermee binnen voor de vrouwen. Het voelde voor de meesten onterecht.

Volgende week staat er een derby op de wedstrijdkalender, VSCO VR1 - DSV VR2. We gaan opnieuw strijden voor drie punten om de koppositie weer over te nemen.