Nieuws

VSCO'61 op bezoek bij koploper SVI

donderdag 03 november 2016

Voor VSCO’61 wacht zaterdag het duel tegen koploper SVI. Het duel in Zwolle op sportpark De Siggels begint om 14.30 uur. De scheidsrechter van dienst is de heer J.A. de Vries.

VSCO’61 wacht de komende weken een heuse krachtmeting. De eerstkomende vier wedstrijden zijn allemaal teams die in de top zeven van de competitie staan. Weken van waarheid voor VSCO’61 te beginnen bij koploper SVI. Zaterdag zal blijken of VSCO’61 mee blijft doen in de hoogste regionen van de competitie of (voorlopig) genoegen moet nemen met de subtop.

SVI heeft 19 punten uit de eerste acht duels behaald. Afgelopen zaterdag werd VEVO thuis met 4-0 verslagen. De gehele doelpuntenproductie kwam in de tweede helft tot stand. Door dit resultaat bleef SVI de directe concurrent, Hatto Heim, op doelsaldo voor en pakte hierdoor de eerste periodetitel.

VSCO’61 staat met 16 punten op een gedeelde derde positie samen met SP Teuge en ESC. Zaterdag werd van rode lantaarndrager RDC met 4-2 gewonnen. Met rust werd nog verrassend tegen een 0-2 achterstand aangekeken. De tweede helft werd deze onnodig opgelopen achterstand alsnog gerepareerd.

Het is niet de eerste keer dat VSCO’61 een achterstand van twee doelpunten moet wegwerken. Tegen een tegenstander als SVI zal dat dodelijk zijn. Er zal op het scherpst van de snede gestreden moeten worden om met een goed resultaat uit Zwolle te vertrekken. Zaak is om defensief niets weg te geven en aanvallend de kansen die gecreëerd worden te benutten. Alleen dan is het mogelijk om mee te blijven doen in de top van de derde klasse A.

In het verleden hebben beide teams elkaar in officiële wedstrijden weleens getroffen. De laatste officiële ontmoeting was vorig seizoen in de poulefase voor de beker. VSCO’61 wist toen SVI thuis met 2-0 te verslaan. Hopelijk dat dit een mooie voorbode mag zijn voor het duel van zaterdag.