Nieuws

VSCO'61 wint van koploper SVI

zaterdag 05 november 2016

In de uitwedstrijd tegen koploper SVI weet VSCO’61 een belangrijke overwinning te boeken. Hierdoor blijft VSCO’61 meedoen in de top van de ranglijst.

Van begin af aan is duidelijk dat VSCO’61 niet is gekomen voor de schoonheidsprijs, maar voor de punten. Het vangt SVI op de middenlijn op om vervolgens druk te zetten op de tegenstander. Via de snelle Jesse Rietberg probeert het vervolgens via de omschakeling toe te slaan. Ook SVI laat VSCO’61 niet opbouwen waardoor het vooral een gevecht wordt op het middenveld.

In de eerste helft levert deze speelwijze nauwelijks of geen kansen op. Jesse Rietberg komt een keer gevaarlijk door, maar speelt de bal iets te ver voor zich uit waardoor doelman Remco van der Weg de bal kan oppikken. SVI heeft wel wat meer balbezit, maar weet zich geen uitgespeelde kans te creëren. Dat is zeker ook de verdienste van VSCO’61 dat defensief de zaak goed op orde heeft. In het laatste deel van de eerste helft is SVI wel wat dreigender, maar de beste kans is uiteindelijk voor VSCO’61. In de slotminuut van de eerste helft is Jesse Rietberg opnieuw goed door. Zijn voorzet wordt door Thomas van de Kolk bij de eerste paal te veel geschampt zodat de bal voorlangs gaat.

In de tweede helft is SVI in de beginfase het meest driegend. Eerst wordt Nico Veldman door Rick Sleurink afgestopt ten koste van een hoekschop. Even later werkt VSCO’61 de bal niet goed weg waardoor Pascal Esmeijer uit een moeilijke hoek een vrije schietkans krijgt. Esmeijer raakt gelukkig voor VSCO’61 de buitenkant paal. Hierna is opnieuw Jesse Rietberg dichtbij een doelpunt, maar hij krijgt de bal niet goed onder controle op het zeer slechte kunstgrasveld zodat doelman Van der Weg redding kan brengen.

In de 70e minuut komt VSCO’61 op een 0-1 voorsprong. Een hoekschop van Jesse Rietberg wordt ingekopt door Ruben Buijserd. De bal wordt van de lijn gekeerd en komt voor de voeten van Rinse van der Velde die onberispelijk inschiet. SVI probeert hierna alles op alles te zetten om de gelijkmaker te scoren. Dit biedt VSCO’61 de mogelijkheid om via de omschakeling een aantal malen gevaarlijk te worden. Rinse van der Velde legt terug op Dominique van de Grift die verwoestend uithaalt, maar de bal geblokt ziet door een tegenstander. Op aangeven van Thomas van de Kolk neemt  Jesse Rietberg de bal in één keer op de slof, maar schiet recht in de handen van de doelman.

In de slotfase gaat ook voorstopper Quinten de Lain mee naar voren waardoor VSCO’61-spits Rinse van der Velde ook naar de defensie verhuist. Tot echte kansen komt SVI niet. Het dichtstbij een treffer is nog Sinan Can Cumert, maar zijn schot draait langs het doel. Bij VSCO’61 komen Bart Schoonhoven en Gerwin de Leeuw nog in het veld. SVI moet in de slotminuten met tien man verder doordat Yannick de Jonge geblesseerd van het veld moet en het door de wissels heen is. In de stand komt geen verandering waardoor VSCO’61 een belangrijke overwinning boekt en volop meedoet om de bovenste plaatsen op de ranglijst. Volgende week speelt VSCO’61 de uitwedstrijd tegen WZC in Wapenveld.

Opstelling VSCO’61: Arjan ten Klooster, Ruben Sleurink, Rick Pul, Rick Sleurink, Martijn Pluim, Ruben Buijserd, Jesse Rietberg (’84 Bart Schoonhoven), Jan van ’t Oever, Rinse van der Velde, Thomas van de Kolk (’88 Gerwin de Leeuw) en Dominique van de Grift.