Nieuws

Verdiende zege dames in derby met DSV’61

zondag 06 november 2016

De derby tussen VSCO’61 VR1 en DSV’61 VR2 werd zaterdag 5 november gespeeld op sportpark De Heughte. De dames van DSV’61 stonden op de negende plaats en de dames van VSCO’61 kregen de kans om de koppositie weer over te nemen van Nieuwleusen.

In het eerste kwartier zag het spel van beide ploegen er wat rommelig uit, maar het was voornamelijk de thuisploeg die op de helft van de tegenstander speelde. Dit leidde in de eerste minuten tot een vrije trap net buiten de zestien, maar Grietje plaatste de bal over het doel. Veel gevaarlijker dan een paar afstandsschoten van onder meer Janine, Kim en Grietje werd het niet.

Na iets meer dan een kwartier spelen schoot Grietje vanaf randje zestien op de lat. Kort daarna brak DSV’61 gevaarlijk door, maar de één op één situatie met keeper Melinda werd door Ageeth afgevlagd wegens buitenspel. Verder dan deze kans kwam DSV’61 niet, want onze verdediging stond goed en we wisten telkens rustig uit te verdedigen. Achterin controleerde Susanne het spel, met op links Renate en op rechts Melissa. Melinda stond vaak net buiten de zestien het spel te overzien.

Vanaf het middenveld probeerde Janine, vaak met de lange bal op spits Yvonne te spelen. DSV’61 gaf met vier spelers op het middenveld weinig ruimte weg. Het was dus lastig om met passes via het middenveld op te stomen naar de goal van DSV’61. Op het middenveld werd over en weer dus veel balverlies geleden. Wel wisten we een paar keer op links via Kim naar voren te spelen. Op rechts liep Daisy veel gaten dicht. Vlak voor rust werd ze vervangen door Emma. Een paar minuten eerder werd Thamar in het spel gebracht voor Renate en op rechts kwam Tessa erin voor Wenda.

In de rust sprak elftalleider Evert Grolleman (wegens familieomstandigheden was trainer Wim Schreuder afwezig) zijn tevredenheid uit over het getoonde spel. Omdat het zo druk was op het middenveld en beide teams aan elkaar gewaagd waren, moesten we meer de combinaties opzoeken en vaker via de zijkanten proberen om het spel breed te houden.

Aan het begin van de tweede helft was ons spel nog een beetje afwachtend. Na ongeveer 10 minuten onderschepte Yvonne links achterin de bal en ze speelde de bal diep op Grietje. De keeper van DSV’61 kwam uit, maar Grietje wist om haar heen te spelen en ze wist vanaf links en vanuit een lastige hoek knap de verdiende 1-0 te scoren. Kort na de 1-0 kregen wij een ingooi vlakbij de achterlijn. Jannika gooide de bal in op Yvonne en vervolgens miste Tessa net de bal om een schot op goal te lossen. Om onder de druk uit te komen speelde DSV’61 de bal over de zijlijn.

Halverwege de tweede helft kwam Jannika op snelheid over links met de bal richting achterlijn, maar om onduidelijke reden werd er gevlagd voor buitenspel. Daarna kregen we een corner, deze werd genomen door Grietje. De bal werd verwerkt tot een nieuwe corner, en daaruit kwam de bal voor de voeten van Tessa, maar deze raakte de lat en de afvallende bal werd over geschoten. Ondertussen was Jannika gewisseld door Claudia.

Het laatste kwartier probeerde DSV’61 meer druk te zetten door meer naar voren te spelen. Er werden veel lange ballen gespeeld, waardoor wij het achterin toch nog vrij lastig kregen, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. We wisten daarmee drie belangrijke punten te pakken.