Nieuws

Meiden VSCO MO15 blijven winnen, ook in de beker!

donderdag 10 november 2016

Maandag 7 november stond voor de meiden van VSCO’61 MO15 de bekerwedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker tegen SVI op het programma.  Nadat in de voorrondes IJVV en Hierden waren verslagen en VSCO als poulewinnaar in de loting werd opgenomen was de volgende tegenstander SVI. Omdat de eerst geplande wedstrijd in de herfstvakantie viel en beide teams te weinig speelsters hadden was er uitgeweken naar de maandagavond. Niet de meest ideale tijd en avond voor de meiden gezien school en ook nog in de actieperiode voor een aantal, maar iedereen was gelukkig aanwezig. Alleen Lois ontbrak door een hardnekkige blessure.

Met 15 meiden werd er vol vertrouwen afgereisd naar Zwolle. De laatste vier competitiewedstrijden waren allemaal gewonnen en dus er was zeker sprake van een goede flow. De verwachting op een goede afloop was volop aanwezig. Omdat SVI alle velden bezet had was er uitgeweken naar Windesheim.

Tijdens de wedstrijdbespreking werd er afgesproken dat we direct duidelijk wilden maken dat we gekomen waren om te winnen en spraken we af om SVI vroeg te storen en zoveel mogelijk op hun helft te voetballen. Nadat Gertjan en Gerrit de laatste aanwijzingen hadden gegeven gingen we vol goede moed het veld op.  De verlichting liet een beetje te wensen over maar onze assistent-scheidsrechter Diederik had er duidelijk geen moeite mee. Wat we afgesproken hadden lukte en met goed voetbal, mooie combinaties en goed positiespel hadden we de wedstrijd snel onder controle. SVI werd steeds verder teruggedrongen en kon alleen nog maar verdedigen. Er ontstonden een aantal kansjes en ook kregen we een aantal corners. Uit een strak geschoten corner door Mariëlle werd de verdediging goed onder druk gezet door Anna en verdween de bal via een SVI speler in het doel en stonden we voor met 1-0.  Ook na deze voorsprong bleven we aandringen maar lukte het niet om nog voor rust te scoren.

In de rust hebben we de goede dingen besproken en afgesproken om voor de tweede goal te gaan en de wedstrijd definitief te beslissen.  Direct na de aftrap kregen we deze kans ook, maar helaas kon Anna deze net niet benutten. SVI begon de tweede helft een stuk feller en met hun erg snelle spits werd het af en toe toch gevaarlijk voor ons doel. Er werd steeds vaker de lange bal gespeeld en onze verdediging wist deze steeds te onderscheppen maar na 10 minuten wist SVI toch te scoren en stond het 1-1.

De laatste wedstrijden hebben we echter laten zien ook bij een achterstand niet in paniek te raken en hoewel het een kleine domper was wisten we binnen 5 minuten na een goede pass van Esther te scoren. Mandy speelde haar tegenstander goed uit en oog in oog met de keeper faalde ze niet en scoorde de 2-1. SVI bleef echter komen en wij moesten alle zeilen bijzetten. De duels werden feller, maar de scheidsrechter zat er bovenop en hield het goed in de hand. Een nuttige overtreding op de snelle spits van SVI net buiten de zestien leverde nog wel een gevaarlijk moment op omdat de vrije bal bovenop de lat belandde. Het werd moeilijker om te voetballen maar op basis van strijd en inzet hielden de meiden goed stand en kon de wedstrijd professioneel uitgespeeld worden. Dit betekende de vijfde overwinning op rij en door naar de volgende ronde in de beker!

Na een klein feestje in de kleedkamer gingen we snel terug naar VSCO en vol vertrouwen zijn we klaar voor onze laatste drie competitie wedstrijden.