Nieuws

Ruime overwinning voor VSCO'61

zaterdag 12 november 2016

In Wapenveld weet VSCO’61 met 0-4 te winnen van WZC Wapenveld. VSCO’61 dat een degelijke wedstrijd speelt, hoeft niet tot het uiterste te gaan om de tegenstander op de knieën te krijgen.

Opnieuw een belangrijke wedstrijd voor VSCO’61 in de slotfase van de eerste helft van de competitie. Vorige week wist WZC nog een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen tegen DSV’61. De ploeg van hoofdtrainer Eddy Zwijnenberg staat aan de aftrap vier punten achter VSCO’61. Een overwinning is op voorhand noodzakelijk voor de Kanaries (VSCO’61) om mee te blijven doen voor de prijzen.

VSCO’61 start gedisciplineerd aan de wedstrijd en tast in de beginfase af. Het laat de bal rondgaan en WZC zakt in en laat VSCO’61 komen. Na zes minuten valt de eerste grote kans te noteren voor VSCO’61.  Een mooie diepe bal van Rick Pul op Rinse van der Velde wordt met het hoofd verlengd.  Dominique van de Grift krijgt een open kans, maar schiet langs de verkeerde kant van de paal.

Even doet WZC van zich spreken, maar Everhard Stoffer treft vanuit een moeilijke hoek doelman Arjan ten Klooster op zijn weg. Rinse van der Velde krijgt een goede kans op aangeven van Gerwin de Leeuw. De VSCO’61-spits neemt goed aan, maar vindt doelman Wolter Bos op zijn weg. In de dertigste minuut is het wel  raak. Uit een hoekschop van Gerwin de Leeuw prikt Ruben Buijserd de 0-1 binnen.

Gerwin de Leeuw heeft even later pech dat zijn prachtige uithaal op aangeven van Dominique van de Grift net naast het doel verdwijnt. De Leeuw die vanaf rechts speelt, is voortdurend een plaag voor de WZC-defensie. Met wat meer geluk had de nestor in de aanval bij VSCO’61 ook zijn naam op het scorebord in de eerste helft kunnen aantekenen.

In de tweede helft probeert WZC wat meer druk naar voren te zetten, maar echt gevaarlijk wordt het niet. Na een uur spelen vergroot VSCO’61 de voorsprong. Uit een voorzet van Martijn Pluim, na een mooie steekpass van Thomas van de Kolk, scoort Gerwin de Leeuw de 0-2. VSCO’61 blijft de betere en gevaarlijkste ploeg en op aangeven van Dominique van Grift scoort Thomas van de Kolk de 0-3.

Hierna krijgt Rinse van der Velde nog een goede kans, maar met een uiterste poging wordt hij van de bal gegleden. Na het ontfutselen van de bal van de tegenstander door Dominique van de Grift lijkt de 0-4 op een presenteerblaadje te liggen. In plaats van deze uitgelezen kans uit te spelen schiet Van de Grift direct waardoor deze kans verloren gaat.

Het wachten is op de 0-4 voor VSCO’61, maar WZC weet toch nog uit een hoekschop tegen de lat te koppen. Dominique van de Grift bepaalt uiteindelijk op aangeven van Rinse van der Velde de eindstand op 0-4. Heerlijk zo’n treffer voor de VSCO’61-aanvaller die vandaag wat ongelukkig was  in de afronding.

Een al met al degelijke overwinning van de Kanaries, dat hierdoor mee blijft doen in de top van de ranglijst. Ook defensief speelt VSCO’61 een goede partij en weet voor de tweede maal op rij en voor de derde keer in de competitie de nul te houden.

Komende zaterdag speelt VSCO’61 voor de beker uit tegen ZwartWit’63 in Harderwijk om 15.00 uur. De week erop wacht de derby thuis tegen de Elburger SC voor de competitie.

Opstelling VSCO’61: Arjan ten Klooster, Ruben Sleurink, Rick Pul, Rick Sleurink (’75 Bart Schoonhoven) , Martijn Pluim, Ruben Buijserd, Gerwin de Leeuw, Jan van ’t Oever, Rinse van der Velde, Thomas van de Kolk, Dominique van de Grift.

 Ook op de website van WZC Wapenveld zijn een wedstrijdverslag en foto's te vinden.