Nieuws

VSCO'61 bekert door na overwinning

zaterdag 19 november 2016

Door met 1-2 te winnen van ZwartWit’63 in Harderwijk plaats VSCO’61 zich voor de derde knock-out ronde. Na een gezapige eerste helft weet VSCO’61 op basis van de tweede helft verdiend de overwinning naar zich toe te trekken.

De eerste helft is van beide teams matig. Welgeteld vallen er drie kansen te noteren. De eerste van Jesse Rietberg namens VSCO’61 na een mooie steekpass van Thomas van de Kolk. Zijn schot in de korte hoek wordt door doelman David Houtman tot hoekschop verwerkt. Groter is de kans van Donovan Dock op aangeven van Mike Jansen, maar hij raakt de bal verkeerd zodat de bal naast het doel verdwijnt. In de 37e minuut is de grootste kans voor Jesse Rietberg. Hij komt vrij voor doelman Houtman. Speelt de doelman tussen de benen door, maar de doelman toucheert de bal nog waardoor de bal snelheid mist en voor de doellijn kan worden weggewerkt.

De tweede helft legt VSCO’61 meer energie in de wedstrijd. Dit resulteert in de 50e minuut tot een goede kop kans van Dominique van de Grift, op aangeven van Bart Schoonhoven, waarop doelman Houtman knap redding brengt. Vier minuten is het wel raak. Opnieuw is de aangever Bart Schoonhoven en Ruben Buijserd kopt met een mooie boogbal de 0-1 binnen. VSCO’61 lijkt hierna door te drukken. De ijverige en gevaarlijke Jesse Rietberg is op aangeven van Rinse van der Velde nog het dichtstbij een treffer, maar schiet over het doel.

Geheel onnodig laat VSCO’61 ZwartWit’63 langszij komen. Slordig balverlies van Martijn Pluim leidt het doelpunt in. Miscommunicatie tussen doelman Alex Grootenhuis en Rick Pul biedt hierna Donavan Bock de gelegenheid om de bal in het verlaten doel te plaatsen (1-1). VSCO’61 blijft hierna de gevaarlijkste ploeg. Dominique van de Grift heeft pech dat zijn diagonale kopstoot via de paal naast gaat. Mike Jansen ziet aan de andere kant zijn kopbal eveneens naast het doel gaan.

De klok staat net op 90 minuten als VSCO’61 alsnog toeslaat. Uit een hoekschop van Martijn Pluim kopt Rinse van der Velde de 1-2 bij de tweede paal binnen. ZwartWit’62 zet alles op alles om nog op gelijke hoogte te komen. Alex Grootenhuis weet nog knap redding te brengen op een schot van Donavan Bock en weet daarmee de winst voor VSCO’61 vast te houden.

Op 17 december speelt VSCO’61 opnieuw uit voor de beker. Dan wordt opnieuw afgereisd naar Harderwijk. Dit keer zijn ‘de greunen’, VVOG-2, de tegenstander. VVOG-2 wist met 5-1 te winnen van SP Teuge. Eerst maakt VSCO’61 zich op voor de derby tegen de Elburger SC. Deze wedstrijd begint zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Heughte.

Opstelling VSCO’61: Alex Grootenhuis, Gerwin de Leeuw, Rick Pul, Rick Sleurink (’63 Sander Stanghe), Martijn Pluim, Ruben Buijserd, Bart Schoonhoven (’76 Maikel ten Klooster), Thomas van de Kolk, Rinse van der Velde, Dominique van de Grift en Jesse Rietberg.