Nieuws

VSCO'61 in derby tegen ESC

donderdag 24 november 2016

Zaterdag staat de onvervalste derby tussen VSCO’61 en de Elburger Sport Club (ESC) op het programma. De wedstrijd op sportpark De Heughte in Oosterwolde begint om 14.30 uur. Scheidsrechter deze middag is de heer A.G. Jongsma.

De wedstrijd tussen beide rivalen waarnaar wordt altijd uitgezien en waarbij de gezonde rivaliteit voelbaar is. Het zijn vaak ook wedstrijden waarin beide teams aardig aan elkaar gewaagd zijn. Vorig seizoen was dit overigens totaal anders. VSCO’61 wist toen thuis vrij eenvoudig met 2-0 te winnen. Uit lag dat geheel anders. Toen had ESC geen kind aan VSCO’61 en werden de Kanaries met 3-0 naar huis gestuurd.

ESC kende dit seizoen een slechte start. Het begon met twee verliespartijen tegen DSV’61 en Olympia’28. Daarna volgde een gelijkspel tegen Hatto Heim om vervolgens een mooie serie van vijf overwinningen op rij neer te zetten. Tegen SP Teuge werd ongelukkig met 1-2 verloren en in de laatste wedstrijd was er de winst tegen RDC. De slechte start lijkt vooral toe te schrijven aan het gemis van een aantal vaste waarden binnen het team vanwege blessures.

VSCO’61 kende daarentegen een goede start van drie overwinningen op rij. In de reeks van 10 wedstrijden werd uiteindelijk tweemaal verloren en eenmaal gelijk gespeeld. Met als gevolg een gedeelde koppositie met 22 punten. ESC staat hier drie punten achter met 19 punten. Een overwinning voor VSCO’61 betekent verder afstand nemen van de Elburgers. Bij een overwinning voor ESC komt de blauwwitte formatie op gelijke hoogte. Het belooft dan ook een boeiende pot voetbal te worden op sportpark De Heughte.

De wedstrijdbal wordt VSCO’61 aangeboden door MVO uit Oosterwolde.

De Rabobank Pupillen van de Wedstrijd zijn Tobin Zoet en Boris Mulder.