Nieuws

Gelijkspel VSCO’61 tegen ESC in spookdecor

zaterdag 26 november 2016

De derby tussen VSCO’61 en de Elburger SC (ESC) is in een 0-0 gelijkspel geëindigd. Beide ploegen wilden vooral niet verliezen en daarom is over het geheel genomen het gelijkspel een terechte uitslag.

De kansen in de wedstrijd zijn spaarzaam. Er valt dan ook weinig te beleven voor de opgekomen toeschouwers. Beide teams houden elkaar aardig in bedwang. ESC krijgt wat meer mogelijkheden, maar ook zij weten hiervan niet te profiteren. Het decor met de aanwezige mist past in de treurnis.

Bij de Elburgers is oud-VSCO-speler Wim de Vries de gevaarlijkste man. Het spel van de Elburgers is dan ook nadrukkelijk op hem afgestemd. In de elfde minuut kopt De Vries uit een corner bij de tweede paal uit een moeilijke hoek over. Hierna krijgt VSCO’61 een mogelijkheid via Dominique van de Grift, maar Van de Grift raakt de bal volledig verkeerd. Jan van ’t Oever ziet hierna zijn schot via een been van een ESC-verdediger naast gaan.


Hierna krijgt Rinse van der Velde nog een kopkans op aangeven van Martijn Pluim. De VSCO-spits kopt echter hoog over. De Vries krijgt namens ESC in de eerste helft de beste kans. Uit een vrije trap belandt de bal voor zijn voeten. Ondanks het vlagsignaal voor buitenspel, mag De Vries door van scheidsrechter Jongsma, maar vrij voor doelman Arjan ten Klooster schiet hij tegen de VSCO-doelman op. Het tweede deel van de eerste helft is ESC de bovenliggen partij, maar tot meer kansen komt het niet.

Ook in de tweede helft is ESC het dichtstbij een treffer. Uit een voorzet van de ingevallen Bert Jan Kragt wordt het doelpunt van Wim de Vries vanwege buitenspel afgekeurd. Op het middenveld is ESC deze middag de baas en daardoor probeert VSCO’61 het via de lange bal. Het levert wel enkele mogelijkheden op, maar geen echte kansen.  Het gevaarlijkst is VSCO’61 via een kopbal van Gerwin de Leeuw, maar de bal belandt in de handen van doelman Marijn van de Gaag.

In de slotfase probeert ESC nog de overwinning te forceren. Bert Jan Kragt schiet na een slippertje van Martijn Pluim in de handen van doelman Ten Klooster. Een vrije trap van William Huenestein, wordt weliswaar geschampt, maar verdwijnt naast het doel. Uiteindelijk weet Rick Sleurink voor de inkomende Wim de Vries, uit een voorzet van Mitchel Kalverda, een doelpoging te voorkomen waardoor het 0-0 blijft.

Over het geheel mag ESC wel wat meer aanspraak maken op de overwinning, maar beide ploegen weten onvoldoende te overtuigen om echt de overwinning op te eisen. Ondanks het gelijkspel blijft VSCO’61 medekoploper met SP Teuge dat komende zaterdag de tegenstander is. Het duel in Teuge begint om 15:00 uur.

Opstelling VSCO’61: Arjan ten Klooster, Ruben Sleurink, Rick Pul, Rick Sleurink, Martijn Pluim, Ruben Buijserd, Jan van ’t Oever, Rinse van der Velde, Dominique van de Grift, Gerwin de Leeuw (’81 Jesse Rietberg) en Thomas van de Kolk.

Ook Elburger SC heeft op haar website een wedstrijdverslag gepubliceerd.

De Stentor publiceert op haar website ook een wedstrijdverslag