Nieuws

VSCO’61 JO11-1 ongeslagen najaarskampioen

donderdag 01 december 2016

Wat Wilfred Westerhuis als hoofdtrainer van de eerste selectie van VSCO’61 niet is gelukt, realiseert hij direct in zijn eerste jaar als jeugdtrainer van VSCO’61. Hij is met VSCO’61 JO11-1 najaarskampioen geworden in de tweede klasse. Na een ongeslagen reeks van acht overwinningen en drie gelijke spelen en maar liefst 56 doelpunten voor en maar 12 tegen kon zaterdag na een 7-0 overwinning uit tegen WHC JO11-2 overtuigend de kampioensvlag gehesen worden. Hiermee heeft dit sterke elftal promotie bewerkstelligd en zal na de winterstop uitkomen in de eerste klasse.

De toppers die dit succes als team samen hebben gerealiseerd zijn de volgende. De betrouwbare sluitpost op doel is Ian Moling. De ijzersterke verdediging wordt gevormd door Jens van der Meulen en Joram Brokkelkamp, waar bij Jens zo snel als de wind is en je Joram drie keer voorbij moet.

Het middenveld bestaat uit Tobias van den Hul, hij is de speler met de mooiste schaar. Tim Spronk is verdedigende middenvelder met een goed schot in het been. Solide middenvelder Remon van de Graaf juicht het mooist na een doelpunt. Aanvallende middenvelder Damian Schut weet regelmatig het net te vinden. De voorhoede bestaat uit veelscorende spits Dennis Spijkerboer en ‘last but not least’ de behendige linkspoot Mattias Vlieger, die zich in de kijker heeft gespeeld bij PEC Zwolle en daar een waar contract heeft verdiend.

De leiders van dit kampioenselftal zijn Wilbert Palland, Andre van ‘t Oever en Martijn Mulder. Hun theorie was aan het begin van het seizoen dat ze ieder af en toe afwisselend eens een weekend vrijaf zouden kunnen nemen, omdat ze toch met z’n drieën waren. Ze hebben echter geen wedstrijd gemist. Ze misten zelfs het fotomoment met het eigen tweede elftal, omdat op dat moment de wedstrijd van hun JO11-1 te spannend bleek. Zeer toegewijde en enthousiaste leiders dus.

Trainer Wilfred Westerhuis wordt ondersteund door keeperstrainer Kees Steert. Het zal een hele uitdaging worden na de winterstop deze geweldige prestatie te evenaren in de eerste klasse, maar ze gaan er met z’n allen voor!