Nieuws

VSCO'61 uit naar medekoploper

donderdag 01 december 2016

Zaterdag gaat VSCO’61 op bezoek bij medekoploper SP Teuge. De wedstrijd op sportpark De Dulmer begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D.J. Funcke.

SP Teuge is bijna op de helft van de competitie de verrassende medekoploper in de derde klasse C. Met 23 punten uit 11 duels leidt Teuge op doelsaldo de ranglijst. Teuge, afgelopen seizoen een goede middenmoter, laat dit seizoen zien dat ze mee kunnen doen om de prijzen. Wel hebben de Teugenaren nog twee lastige hordes te nemen voor de winterstop. Zaterdag dus tegen medekoploper VSCO’61 en de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft uit tegen DSV’61.

VSCO’61 is momenteel medekoploper, maar kent een iets minder doelsaldo dan Teuge. Op zich ook wel enigszins verrassend te noemen ondanks dat VSCO’61 de laatste jaren wel meedoet om de periodetitels. Toch wist VSCO’61 in de laatste drie seizoenen slechts eenmaal de nacompetitie te halen. De ranglijst aanvoeren was in de regel ook niet aan de orde. VSCO’61 kon zich de afgelopen seizoenen niet echt melden in de race om het kampioenschap. De weg is echter nog lang en er kan nog heel veel gebeuren. Er zijn zeker zo’n zes teams die meedingen om de prijzen.

Afgelopen zaterdag moesten VSCO’61 en SP Teuge genoegen nemen met een gelijkspel. VSCO’61 wist thuis tegen de Elburger SC niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel. SP Teuge wist in de uitwedstrijd niet langs VEVO te komen. Toch wel enigszins verrassend werd het 2-2. Vorig seizoen wist VSCO’61 de thuiswedstrijd met 3-1 te winnen van Teuge. Uit werd echter een 1-0 nederlaag geleden. De winnaar van zaterdag mag zich alleen koploper noemen. Wordt het een gelijkspel dan is de kans aanwezig dat SVI de koppositie overneemt.