Nieuws

VSCO'61 vliegt over SP Teuge heen

zaterdag 03 december 2016

In de uitwedstrijd tegen medekoploper Teuge weet VSCO’61 een overtuigende 2-5 overwinning te boeken. VSCO’61 speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en neemt door deze overwinning alleen de koppositie in.

VSCO’61 moest het deze wedstrijd doen zonder aanvoerder Ruben Buijserd vanwege een enkelblessure. Daardoor ontstaat er plaats voor Bart Schoonhoven die op de rechterflank wordt geposteerd. Gerwin de Leeuw speelt vanaf de linkerflank. Het middenveld wordt gevormd door Thomas van de Kolk, Jan van ’t Oever en Dominique van de Grift.

Met vliegveld Teuge als achtergronddecor laten beide ploegen in het begin van de wedstrijd zien aardig aan elkaar gewaagd te zijn. VSCO’61 komt over beide flanken een aantal keren goed door, maar dit leidt niet tot kansen voor het doel. Bij Teuge gaat de meeste dreiging uit van de snelle Jasper van Oorspronk, maar de defensie van VSCO’61 weet dit gevaar aardig in bedwang te houden.   

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor Teuge. Op aangeven van Jasper van Oorspronk komt Ruben Wientjes alleen voor doelman Arjan ten Klooster. De VSCO-goalie weet ten koste van een hoekschop een treffer te voorkomen. In de 25e minuut komt VSCO’61 op voorsprong. Gerwin de Leeuw wordt prima vrij gespeeld over links door Rinse van der Velde. De Leeuw snijdt het strafschopgebied binnen  en stelt Dominique van de Grift in staat de 0-1 binnen te tikken.

Twee minuten later ligt nummer twee in het doel. De steeds dreigende Bart Schoonhoven legt de bal op het hoofd van Rinse van der Velde wat de 0-2 betekent. Teuge is van slag en loopt tegen twee gele kaarten op. VSCO’61 verzuimt in die fase door te drukken. Dominique van de Grift krijgt een vrije schietkans op aangeven van Rinse van der Velde, maar schiet naast. Bart Schoonhoven wordt geheel onterecht vanwege buitenspel teruggefloten.

Op slag van rust weet VSCO’61 de voorsprong uit te bouwen. Een verre ingooi van Gerwin de Leeuw wordt ingeschoten door Thomas van de Kolk. De bal wordt geblokt en komt voor de voeten van de inkomende Jan van ’t Oever die met een bekeken schuiver de 0-3 op het scorebord brengt. VSCO'61 vliegt over SP Teuge heen

De tweede helft probeert Teuge nog weer in de wedstrijd te komen. Joey Croon krijgt een goede kopkans, maar doelman Ten Klooster brengt redding. Jordy Kamphorst probeert het twee keer met een hard afstandsschot, maar ziet tot tweemaal toe de bal via een VSCO-verdediger naast en over gaan. Gerwin de Leeuw kan VSCO’61 in veilige haven schieten, maar schiet tegen doelman Joost Veldwijk op.

In de 64e minuut weet Teuge wat terug te doen via Ruben Wientjes die uit een moeilijke hoek de 1-3 binnenschiet (1-3). Teuge gaat achterin een op een spelen wat VSCO’61 meer ruimte biedt om de wedstrijd definitief te beslissen. Plaaggeest Bart Schoonhoven dolt enkele tegenstanders, maar vindt doelman Veldwijk op zijn weg. Ook Dominique van de Grift verschijnt alleen voor de Teuge-doelman, die ten koste van een hoekschop redding brengt.

Het is uitstel van executie. In de 78e minuut maakt Dominique van de Grift aan alle onzekerheid een eind. Uit een snel genomen vrije trap van Gerwin de Leeuw scoort hij beheerst de 1-4 met binnenkant voet. Vijf minuten voor tijd scoort de VSCO-aanvaller zijn derde van de middag door van zo’n twintig meter de bal in de kruising te schieten (1-5). Het slotakkoord is voor Teuge via een kopbal van Rick Smeets, maar dat mag de feestvreugde niet drukken voor de Oosterwoldenaren dat drie punten mee naar huis neemt en nu alleen aan kop gaat.

Volgende week sluit VSCO’61 de eerste seizoenhelft af in de thuiswedstrijd tegen SEH. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur.

Opstelling VSCO’61: Arjan ten Klooster, Ruben Sleurink, Rick Pul, Rick Sleurink, Martijn Pluim, Thomas van de Kolk, Bart Schoonhoven (’80 Jesse Rietberg), Jan van ’t Oever, Rinse van der Velde, Gerwin de Leeuw (’90 Steven van de Grift), Dominique van de Grift.