Nieuws

Club van 100 ondersteunt jeugdkader VSCO’61

donderdag 13 april 2017

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is een bekend gezegde en dat klopt als een zwerende vinger. Vergrijzing binnen een vereniging stemt tot nadenken. Gelukkig is bij VSCO’61 hier beslist nog geen sprake van. Wel is het zo dat je als vereniging alert moet zijn op de kwaliteiten van de (jeugd)spelers. Natuurlijk staat plezier in het voetbal bovenaan, maar om een goede doorstroming naar de selectie-elftallen te houden, moet je wel in de jeugd investeren en voor kwalitatief goede trainers zorgen.

Dit wordt door het bestuur van VSCO’61 ook onderstreept en zo kon het gebeuren dat twee jeugdtrainers Maurizio Lamanna en Arjan Witteveen, beiden trainer van VSCO’61 JO17-1 aan het begin van het afgelopen seizoen werden aangemeld voor de trainerscursus TC3.

De Club van 100 zijn is er voor de gehele vereniging en wil graag dat er veel jeugdig talent doorstroomt naar de selectieteams van de senioren en dan met name naar onze hoofdmacht. In de voorjaarsledenvergadering van 2016 werd financiële ondersteuning van de trainersopleiding voor de beide trainers dan ook als voorstel ingebracht en door de leden goedgekeurd.

Inmiddels zijn zowel Maurizio als Arjan geslaagd voor het TC3-examen. Vol trots laten beide heren op de foto hun behaalde diploma zien, geflankeerd door de bestuursleden Henk van Os en Wim Korenberg van de Club van 100 van VSCO’61.

De Club van 100 wenst beide heren veel succes toe in het vervolg van dit seizoen in de eerste klasse. Na twee zeges op rij staan de boys van VSCO’61 JO17-1 nu op de negende positie en moeten er in de competitie nog twee duels gespeeld worden.

De foto is gemaakt door clubfotograaf Dik Leusink.

Bekijk de foto's
2017-04-13