Nieuws

Dubbelslag Vrouwenelftal VSCO’61

dinsdag 25 april 2017

Opnieuw wachtte de dames van VSCO’61 vorige week een dubbel programma op sportpark De Heughte. Op donderdag werd er thuis gespeeld tegen de vrouwen van VEVO, waarna afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen HTC Vr3 volgde. Beide wedstrijden werden omgezet in winst, dubbelslag voor de vrouwen van VSCO’61 dus en nog steeds op koers voor het kampioenschap.

VSCO’61 Vr1 - VEVO Vr1 2-1

Op donderdag 20 april werd er om 19:30 uur op sportpark De Heughte afgetrapt voor de competitiewedstrijd tegen VEVO Vr 1. Trainer Wim Schreuder beschouwt elke wedstrijd als een nieuwe finale. Eén die we eerst moeten winnen om vervolgens weer een stapje dichterbij het kampioenschap te komen. Op basis van de vorige wedstrijden zijn er in de achterhoede geen wijzigingen. Angeline, Janine, Susanne en Melissa achterin. Mirjam Klompenmaker van de meisjes B sluit bij ons aan ter versterking.

Het spelbeeld verloopt rommelig. VSCO’61 heeft moeite om de speelwijze van VEVO te verdedigen. De vrouwen van VEVO nemen geen bal aan, kaatsen hard in en spelen veel lange ballen. VSCO’61 laat te veel ruimte liggen waardoor VEVO verschillende kansen creëert, maar onze verdediging weet deze te onderscheppen. Na 10 minuten weet Daisy bij haar vrouw weg te komen, breed te lopen en zo ruimte te creëren, waardoor we meer ons eigen spel konden spelen. Er werd vanaf dat moment meer samen gespeeld, één tweetjes opgezet en onze spits werd bereikt. Er kwamen mooie kansen uit maar deze kwamen op de paal, lat of waren net naast. Ook weet VSCO’61 een aantal mooie corners te veroveren.

De tweede corner van de avond werd genomen door Kim. Zij weet de bal goed voor doel te krijgen en zo Cynthia te bereiken. Cynthia loopt in en schiet de hoge bal vanuit de lucht in het doel; 1-0 voor VSCO’61. Na de aftrap van VEVO werden er nog een aantal mooie corners genomen door VSCO’61. Daisy, Wenda en Mirjam krijgen hierbij kansen, maar de verdediging en keeper van VEVO weten deze ballen te onderscheppen.

In de rust werden verbeterpunten genoemd. Hier moest aan gewerkt worden anders kon ook zo de 1-1 vallen voor VEVO.

In het begin van de  tweede helft kreeg VEVO meer kansen. Ze wisten hun buitenspelers goed te bereiken en wisselden veel van positie, waardoor het moeilijk bij te benen was voor onze verdediging en middenveld. Na een aantal dreigende situaties wist VEVO toch te scoren. VEVO speelt vanaf achter opbouwend op en weet de linksvoor te bereiken. Zij maakt een schijnbeweging en weet Melissa voorbij te spelen. De linksbuiten van VEVO schiet een strakke bal voor doel langs waardoor Angeline met haar tegenstander in duel kwam en de bal in het doel terecht komt; 1-1 voor VEVO.

De vrouwen van VSCO’61 konden dit niet laten gebeuren. Er stonden namelijk nog een aantal belangrijke wedstrijden op het programma en elke wedstrijd telt. Na de aftrap van VSCO’61 schakelden we snel om en gingen de duels aan. Binnen één minuut na de aftrap ontstonden er al mooie kansen voor VSCO’61. De achterhoede wist het middenveld te bereiken waarna een lange pass op Yvonne gespeeld werd. Zij wist de verdediging voorbij te spelen en waagde een schot op doel. Deze bal kwam op de lat terecht. Mirjam kon net niet bij de teruggekaatste bal waardoor de verdediging van VEVO de bal kon onderscheppen. Door de snelle omschakeling had VSCO’61 de bal snel weer veroverd en kon weer gaan opbouwen. Emma kreeg de bal op het middenveld en wist Yvonne te bereiken op de linksvoor. Yvonne kapt haar tegenstander uit en schiet op doel. De bal draait er fraai in en zo komt VSCO’61 op 2-1 voorsprong. Hierna volgden voor VEVO en VSCO’61 nog kansen maar hieruit werd niet meer gescoord.

Ondanks de winst was het voor VSCO’61 een zware en moeizame wedstrijd. De volle buit was echter weer binnen.

VSCO '61 Vr1 - HTC Vr3

Na drie zware wedstrijden in de benen beginnen we vandaag met de vierde wedstrijd op rij in 2 weken. Vol frisse moed beginnen we de wedstrijd tegen HTC Vr3 om 12 uur op sportpark De Heughte.

Na wat eerste getik over en weer krijgt Yvonne een diepe bal. Ze gaat op volle snelheid achter de bal aan, terwijl de grensrechter vlagt voor buitenspel. De scheidsrechter laat echter doorspelen. Yvonne sprint onverstoorbaar door en scoort de 1-0 al na 5 minuten.

Na nog wat kansen voorin kwam de bal steeds vaker op onze helft terecht en kwamen we er moeilijk uit. Een aantal keren wordt er risicovol achterin overgespeeld. Vanuit een kluts scoren wij een eigen doelpunt en komt HTC op gelijke hoogte. Vrij snel daarna pakken wij het spel weer goed op. Emma geeft een mooie bal op Cynthia. Ze schiet op doel, waarna de bal via een verdediger van HTC in het doel belandt en wij snel weer op een 2-1 voorsprong komen. Wij zetten meer druk en creëren meer kansen. Yvonne krijgt opnieuw een mooie diepe bal en schiet over de keeper heen. Via de onderkant van de lat komt de bal in het doel terecht. 3-1 voor de dames van VSCO'61!

Daarna is het opnieuw Cynthia die met de bal richting het doel sprint. En zoals velen weten, Cynthia is ontzettend snel. Na een sprint kapt ze haar tegenspeelster uit en scoort 4-1. Vlak voor de rust kreeg Daisy nog een mooie kans om een doelpunt te maken, ze nam de bal mee naar voren had de vrijheid en de rust om op doel te schieten. Jammer genoeg schoot ze naast en ook Wenda kon er net niet meer bij komen.

Na rust begonnen we weer vol goede moed aan de tweede helft we staan 4-1 voor, dus kon er weinig fout gaan. We dachten er wat te makkelijk over en lieten vaak onze vrouw lopen. De dames van HTC kregen een kans maar gelukkig kon Melinda hem uit het doel ranselen. Melinda geeft de bal gelijk mee aan Susanne, Susanne krijgt de vrijheid om op te lopen en schiet de bal naar Kim die vrij stond. Kim schiet naar Chelsea en Chelsea gaf vanaf de rechterkant een mooie voorzet naar het midden waar Yvonne klaar staat. Yvonne heeft de vrijheid om te schieten en schiet de 5-1 binnen. Vrij snel daarna scoorde Cynthia 6-1.

Het gaat lekker met de dames uit Oosterwolde. Vanaf het middenveld neemt Cynthia de bal mee naar voren en geeft een lange bal op Chelsea. Chelsea ziet dat zij niet de ruimte heeft om te schieten en speelt af op Yvonne. Yvonne haalt verwoestend hard uit en scoort 7-1.

Janine kreeg nog een mooie kans te scoren. Ze kreeg de bal net buiten de zestien aangespeeld en had de vrijheid te scoren. Ze haalde uit maar de bal kwam op de lat terecht. Ook Chelsea kreeg een grote kans maar mist de bal. We geven steeds meer druk zodat HTC niet aan spelen toe komt. Kim heeft op het middenveld de bal, de inmiddels opgekomen Melissa krijgt de bal en stoomt op naar voren. De bal wordt strak voorgegeven op Yvonne en schiet de bal over de keeper heen, 8-1.

Daarna gaven wij HTC de ruimte die ze goed benutten. Ze probeerden te scoren maar dit lukte niet. Kim trok met de bal helemaal naar voren en probeerde te scoren maar de keeper stopte de bal. De laatste minuten van de wedstrijd werd er slordig gespeeld en was het een rommeltje op het veld. Na nog een laatste kans voor HTC die niet werd benut, was de wedstrijd ten einde en bleef dus de 8-1 op het scorebord staan.

11/02 14:30 WVF 1 - VSCO '61 1
11/02 12:00 VSCO '61 2 - Batavia '90 2
11/02 12:15 ESC 2 - VSCO '61 3
11/02 14:30 VSCO '61 4 - Hattem 3
11/02 14:30 VSCO '61 5 - DSV '61 4
11/02 14:30 VSCO '61 6 - VSCO '61 7
11/02 15:00 Elspeet 3 - VSCO '61 8
VSCO '61 3 3 - 2 SVI/ G. van Oene Bestratingen 3
VSCO '61 JO11-2JM 1 - 5 Batavia '90 JO11-2
VSCO '61 JO11-3JM 3 - 0 Epe JO11-3
IJVV JO11-3 5 - 1 VSCO '61 JO11-4
Oene MO12-1 0 - 3 VSCO '61 MO12-1
VSCO '61 MO15-1 3 - 1 Swift '64 MO15-1
VSCO '61 JO15-2 3 - 1 SVI JO15-3JM

Hoofdsponsor

Prins Bouw B.V.