Nieuws

Sfeervol VSCO'61 Elburg Foods G-voetbaltoernooi

dinsdag 06 juni 2017

Zaterdag 3 juni namen maar liefst 19 teams deel aan de achtste editie van het VSCO'61 Elburg Foods G-voetbaltoernooi op sportpark De Heughte in Oosterwolde. Dit toernooi wordt inmiddels traditioneel georganiseerd op de eerste zaterdag van juni. Elburg Foods was dit jaar voor de tweede keer op rij trotse hoofdsponsor. Deelnemers, organisatie, bezoekers, vrijwilligers en sponsors kunnen terugkijken op een uiterst geslaagde dag. Het was prachtig voetbalweer en de sfeer zat er goed in. 

De eerste teams meldden zich al om half negen op Sportpark De Heughte om zich onder het genot van een kopje koffie en cake voor te bereiden op het toernooi. Het toernooi werd geopend door Ben Schreurs, voorzitter van VSCO’61. Vanaf tien uur streden de teams in verschillende categorieën om de trofee. Er werd aantrekkelijk voetbal gespeeld. Spelers, toeschouwers en de organisatie hebben hiervan genoten. In totaal waren er ruim 300 bezoekers aanwezig op Sportpark De Heughte. 

Er werd erg fanatiek gevoetbald door alle spelers en dit zorgde voor volop strijd voor de overwinning tijdens de wedstrijden. Gelukkig stond sportiviteit bij iedereen hoog in het vaandel en werd er netjes gespeeld, Hulde voor het sportieve spel. De EHBO-medewerkers waren gelukkig alleen maar druk met kleine blessures. 

Alle teams zijn op de foto gezet door clubfotograaf Dik Leusink en krijgen een teamfoto toegestuurd. Elk team heeft direct na het maken van de foto deelgenomen aan het binnen VSCO’61 inmiddels beroemde ‘Dikke Bertha’ spel. Dit betreft een snelheidsspel, waarin gemeten wordt hoe hard iemand op doel schiet. Van elk team konden twee afgevaardigden meedoen aan dit spel. 

Gedurende de dag was Clown ZieZo op het sportpark aanwezig. Hij heeft de deelnemers uitstekend kunnen vermaken met zijn grappen en trucs. Door de deelnemers werd zijn aanwezigheid erg gewaardeerd en er stonden dan ook continu mensen bij hem. 

Rond het middaguur was er voor iedere deelnemer en begeleider een lunch, mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Spijkerboer, Hanos Horeca Groothandel en De Fruit-o-loog. Tijdens de lunch was er een mooi optreden van Duo Remix. Onder de Nederlandstalige klanken was het erg gezellig op sportpark De Heughte. Ook op het terras zat de sfeer er goed in. 

Vanaf twee uur ‘s middags werden de finalewedstrijden gespeeld. De finale in de seniorenpoule ging dit jaar tussen SV ’t Harde G1 en VV Ede-Victoria G1. Het was een spannende wedstrijd, waarin de ploeg uit Ede op voorspong kwam. SV ’t Harde kwam echter goed terug en wist de gelijkmaker te scoren. Het leek daarna op strafschoppen uit te lopen, maar in de laatste seconden van de wedstrijd scoorde SV ’t Harde het winnende doelpunt. Hierdoor staat de wisselbeker van het toernooi bij de senioren het komende jaar in ’t Harde. De strijd om de derde plek ging tussen VV SEH G1 uit Heerde en de titelverdediger van vorig jaar, KHC G1 uit Kampen. Deze wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door VV SEH G1. 

In de recreantenpoule was ’s Heeren Loo G1 de sterkste ploeg. De nieuwkomer op het toernooi was in zijn poule sterker dan WHC G1 en Wijhe ‘92 G1 en veroverde de wisselbeker. De teams uit Wezep en Wijhe werden respectievelijk tweede en derde. Thuisploeg het Adelaarsnest G1 uit Oosterwolde werd zesde in de poule. Ze eindigden hiermee net na de winnaar van vorig jaar, De Klup Twente G1 uit Almelo. Deze ploeg werd vijfde. Vierde in de poule werd Vitree G1 uit Kampen. 

Bij de jeugd ging de titel en ook de wisselbeker voor de tweede keer op rij naar VVOG JG1 uit Harderwijk. Zij waren in de poule te sterk voor asv Dronten JG1 (tweede) en SV Twello JG1 (derde). 

Aan alle deelnemende teams is door Liesbeth Vos, wethouder van de gemeente Oldebroek, vol enthousiasme een beker uitgereikt. De winnaars vierden hun overwinning als echte kampioenen. Alle deelnemers kregen ter herinnering aan het toernooi een mooie medaille uitgereikt. 

Tijdens de prijsuitreiking werd ook de prijs voor de zogenaamde ‘Dikke Bertha’ cup uitgereikt. KHC G1 uit Kampen wist in twee pogingen de hoogste gemiddelde snelheid te schieten en ontving hiervoor een fraaie beker. 

Na het toernooi werd genoten van de barbecue, verzorgd door Slagerij Henk van de Weg. De muzikale omlijsting werd mogelijk gemaakt door L & M Licht en Geluid, zij waren de gehele dag aanwezig op sportpark De Heughte en zorgden voor een gezellige sfeer. 

Het toernooi werd afgesloten door Hendri Broekhuizen, voorzitter van de toernooicommissie van VSCO’61. Hij bedankte alle deelnemers, begeleiders, sponsors, scheidsrechters en alle vrijwilligers die aan het toernooi bijgedragen hebben. Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde dag, die zonder de inzet van deze vele vrijwilligers niet mogelijk zou zijn geweest. 

Tot slot gaat er veel dank uit naar de sponsoren Elburg Foods en Alfa Accountants en Adviseurs, die deze dag financieel hebben ondersteund. Zonder de betrokkenheid van deze bedrijven was het toernooi niet mogelijk geweest. 

De foto's zijn gemaakt door clubfotograaf Dik Leusink.

Bekijk de foto's
2017-06-13
11/02 14:30 WVF 1 - VSCO '61 1
11/02 12:00 VSCO '61 2 - Batavia '90 2
11/02 12:15 ESC 2 - VSCO '61 3
11/02 14:30 VSCO '61 4 - Hattem 3
11/02 14:30 VSCO '61 5 - DSV '61 4
11/02 14:30 VSCO '61 6 - VSCO '61 7
11/02 15:00 Elspeet 3 - VSCO '61 8
VSCO '61 3 3 - 2 SVI/ G. van Oene Bestratingen 3
VSCO '61 JO11-2JM 1 - 5 Batavia '90 JO11-2
VSCO '61 JO11-3JM 3 - 0 Epe JO11-3
IJVV JO11-3 5 - 1 VSCO '61 JO11-4
Oene MO12-1 0 - 3 VSCO '61 MO12-1
VSCO '61 MO15-1 3 - 1 Swift '64 MO15-1
VSCO '61 JO15-2 3 - 1 SVI JO15-3JM

Hoofdsponsor

Prins Bouw B.V.