Nieuws

VSCO'61 pakt punt in Westervoort

zaterdag 10 maart 2018

In de uitwedstrijd tegen AVW’66 laat VSCO’61 twee gezichten zien. Na een 1-0 achterstand bij rust, wordt de achterstand na rust omgebogen naar een 1-1 gelijkspel. Op basis van de tweede helft verdiend voor de Kanaries.

VSCO’61 begint slecht aan de eerste helft. Het geeft teveel ruimte weg en AVW’66 maakt daar voetballend dankbaar gebruik van. VSCO’61 houdt zich het eerste halfuur vooral bezig met tegenhouden en komt zelf niet aan voetballen toe. Het enige dat AVW’66 verzuimt is dit veldoverwicht in doelpunten om te zetten.

Gert Schreurs komt na bijna tien minuten goed weg nadat hij Robin van Otegem neerlegt. Omdat Rick Sleurink ook op gelijke hoogte meeloopt, beoordeelt scheidsrechter Nijenhuis het niet als het neerleggen van een doorgebroken speler en komt Schreurs weg met een gele kaart. Na een paar dreigende momenten voor het doel van VSCO’61-doelman Arjan ten Klooster is Jaimy Toonen Dekkers het dichtst bij een treffer. Hij raakt echter de paal.

In het laatste kwartier van de eerste helft komt VSCO’61 wat beter in haar spel. Toch weet AVW’66 voor rust op voorsprong te komen. In blessuretijd komt Erik Schulte op links vrij door en zijn voorzet wordt ongelukkig door Gert Schreurs beroerd en tot doelpunt gepromoveerd (1-0).

De tweede helft tapt VSCO’61 uit een ander vaatje. Direct na rust kopt Dominique van de Grift uit een voorzet van Thomas van de Kolk rakelings voorlangs. In de 51e minuut is het wel raak. Martijn Pluim zet vanaf rechts voor. Rinse van der Velde legt de bal met het hoofd terug op Thomas van de Kolk die vanaf de rand zestien beheerst de 1-1 binnenschiet.

Hierna golft de wedstrijd op en neer met een steeds meer dreigend VSCO’61. Bij AVW’66 ontstaat irritatie in het veld en het reageert zich veelvuldig af op de arbiter, overigens onterecht. Het kost de roodzwarte formatie van hoofdtrainer Wouter van der Ent twee gele kaarten. Gescoord wordt er niet meer waardoor VSCO’61 een verdiend punt meeneemt naar Oosterwolde.

Volgende week zaterdag speelt VSCO’61 thuis tegen AGOVV. Om zichzelf een goede dienst te bewijzen moeten de drie punten dan in Oosterwolde blijven.

De foto's zijn gemaakt door Dries van Dijk.

Op De Gelderlander staat een korte reactie van AVW'66-trainer Wouter van der Endt.

Bekijk de foto's
2018-03-12