Nieuws

VSCO’61 schiet tekort tegen kampioenskandidaat Veensche Boys

zondag 25 maart 2018

VSCO'61 begon de wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Veensche Boys, zonder de geschorste Rick Sleurink. Al binnen vijf minuten liepen de Kanaries achter de feiten aan. Uit een goed opgezette aanval over rechts wist Danny Brouwer doelman Arjan ten Klooster te verschalken en de 1-0 op het scorebord was een feit.

Hierna probeerde VSCO'61 het wel om de gelijkmaker te forceren. Er ontstonden ook wel kansjes en mogelijkheden, maar helaas zonder succes. Tegelijkertijd moesten ze op de hoede zijn,  want in de omschakeling was duidelijk dat de thuisploeg niet voor niets kanshebber is voor het kampioenschap. Met goed en snel combinatiespel werd met name over rechts veel gevaar gesticht voor het doel van Arjan ten Klooster. In deze fase was het ook aan hem te danken dat de stand voorlopig 1-0 bleef. Ook werd een doelpunt van Veensche Boys afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak voor rust wist Veensche Boys de score toch op te voeren doordat hun goaltjesdief, Yannick Bouw, tweemaal het net wist te vinden. Het waren zijn nummer 22 en 23 van deze competitie. De ruststand werd hiermee 3-0. Volkomen verdiend en naar later bleek ook de eindstand. In het tweede bedrijf gebeurden er dan ook weinig noemenswaardige dingen. In het begin van de tweede helft wist de thuisploeg de paal nog een keer te teisteren. Maar verder leek Veensche Boys ook tevreden met de uitslag. Wel kregen ze nog een aantal mogelijkheden om de score op te voeren. Maar het vizier stond niet op scherp of doelman Arjan ten Klooster stond succes in de weg. De ruststand bleek ook de eindstand: 3-0 in het voordeel van Veensche Boys.

Volgende week staat de derby tegen OWIOS op het programma. Aanvang van de wedstrijd op sportpark De Heughte is 14.30 uur.

De foto's zijn gemaakt door Henri van de Kolk.

Bekijk de foto's
2018-03-25