Nieuws

VSCO’61 en OWIOS in gemeentederby

donderdag 29 maart 2018

Zaterdag speelt VSCO’61 de gemeentelijke derby tegen OWIOS op sportpark De Heughte in Oosterwolde. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P.G.M. (Peter) Hulsmeijers.

De gemeentelijke derby tussen VSCO’61 en OWIOS staat vooral in het teken van uit de degradatiezone te blijven. OWIOS heeft daartoe zaterdag een goede stap gezet door het toch wat hoger aangeslagen FC Horst thuis met 2-0 te verslaan. De overwinning kwam in de tweede helft tot stand en was ook verdiend te noemen.

Door deze overwinning wipt OWIOS over VSCO’61 heen. De Oldebroekers staan nu met 23 punten op de achtste plek. VSCO’61 verloor zaterdag de uitwedstrijd tegen Veensche Boys met 3-0. Een nederlaag die al in de eerste helft tot stand kwam. VSCO’61 maakte ook geen aanspraak op meer. VSCO’61 is aan een matige reeks bezig na de winterstop en ziet langzaam maar zeker de degradatiezone dichterbij komen. Door deze nederlaag staat het momenteel op de tiende plek met 21 punten.

Hoewel OWIOS door de overwinning van vorige week iets meer lucht heeft naar de onderste plaatsen hebben beide teams de punten hard nodig om rechtstreeks klassebehoud af te dwingen. Naast de spreekwoordelijke eer die op het spel staat, zijn de drie punten van groot belang in de strijd om lijfsbehoud.

VSCO’61 wist de uitwedstrijd met 2-3 te winnen. Een overwinning die door het winnende doelpunt van Bart Schoonhoven in blessuretijd tot stand kwam. Een gelijkspel had meer recht gedaan aan het vertoonde spel, maar daar werd in Oosterwolde niet over getreurd. Of het zaterdag een mooie wedstrijd wordt, is maar de vraag. De spanning zal echter deze middag veel vergoeden.

Voor de kinderen is er een leuke paasactiviteit. Op sportpark De Heughte zijn 4 Gouden Eieren verstopt. Wie er één vindt en in de rust inlevert bij de Paashaas ontvangt een mooie prijs.

De wedstrijdbal is VSCO’61 aangeboden door: Hoveniersbedrijf & Groencentrum ’t Mulligen - Oldebroek.

De Rabobankpupillen van de wedstrijd zijn: Tom van der Veen en Stan Schuurmans (beiden JO9-1).