Nieuws

Werklust de sleutel voor overwinning VSCO'61

zaterdag 01 december 2018

VSCO’61 weet in Ede tegen BlauwGeel’55 een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-4 overwinning. Bij rust stond het 2-1, maar halverwege de tweede helft kwam de kentering door het inbrengen van Bart Schoonhoven.

Na afloop van de wedstrijd wreven de toeschouwers nog even in de ogen. Totaal onverwachts trekt VSCO’61 de overwinning naar zich toe op basis van een dosis werklust. Twee dekkingsfouten waren de inleiding voor de 2-0 achterstand. Kamal Bendadi en Jorino Kleijn profiteerden hiervan en na 33 minuten leek de achterstand onoverbrugbaar.

Vlak voor rust heeft VSCO’61 geluk dat een voorzet van Aziz Ballouk net voorbij gaat aan spits Bendadi. Al in blessuretijd krijgen allen die VSCO’61 een warm hart toedragen weer hoop. Een snel genomen vrije trap door Thomas van de Kolk wordt afgerond door Dominique van de Grift (2-1), die zich knap vrijloopt.

In het eerste deel van de tweede helft staan twee hardwerkende teams op het veld zonder tot goede kansen te komen. Dat wordt anders als na 70 minuten cultheld Bart Schoonhoven binnen de lijnen komt. Een hele wedstrijd spelen is voor hem een hele opgave met de energie die hij in zijn acties legt, maar als invaller is hij moeilijk af te stoppen.

Eerst lanceert hij Dominique van de Grift. Met een uiterste poging wordt de bal verdedigd en belandt in handen van doelman Michel van Beek. Terugspeelbal oordeelt scheidsrechter Rutgers en  de bal wordt op tien meter voor het doel gelegd. Dominique van de Grift schiet de bal via de muur binnen (2-2). Even later breekt Bart Schoonhoven door en wordt gestuit door Geoffrey van de Kamp. Rood volgt en de vrije trap van zeker zo’n 25 meter wordt knap binnengeschoten door aanvoerder Jan van ’t Oever (2-3).

Met nog een kwartier op de klokken probeert BlauwGeel’55 nog wel de bakens te verzetten, maar VSCO’61 geeft de overwinning niet meer weg. In blessuretijd wordt het zelfs 2-4. Opnieuw staat Bart Schoonhoven aan de basis die Dominique van de Grift wegstuurt. Van de Grift, die deze middag een goede wedstrijd speelt,  is niet zelfzuchtig en legt de bal breed en Luca Veldhoen bepaalt de eindstand op 2-4.

Een knappe overwinning en door deze overwinning gaat VSCO’61 over BlauwGeel’55 heen op de ranglijst en stijgt naar plek zeven. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen FC Horst dat momenteel met een punt meer dan VSCO’61 op de vijfde plaats staat. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling VSCO’61: Arjan ten Klooster, Arjen Hulst, Jan van ’t Oever, Rick Sleurink, Colin Blaauw (’88 Ruben Sleurink), Beert Bonestroo, Henk Elskamp (’70 Bart Schoonhoven), Rinse van der Velde, Luca Veldhoen en Dominique van de Grift.

Op Edestad.nl staat het volgende wedstrijdsverslag.

Bekijk de foto's
Werklust de sleutel voor overwinning VSCO'61