Nieuws

VSCO'61 in slotminuten onderuit

zaterdag 15 december 2018

De uitwedstrijd tegen VRC in Veenendaal duurde net iets te lang voor VSCO’61. In de 89e en 91e minuut boog VRC een 0-1 achterstand om tot winst. Over het geheel genomen niet onverdiend, maar een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest.

VSCO’61 komt al snel op voorsprong. In de negende minuut bereikt Luca Veldhoen Henk Elskamp die Rinse van der Velde in staat stelt de 0-1 te scoren. Hierna is VRC de bovenliggende partij doordat VSCO’61 niet scherp genoeg is in de duels. Het levert een kans op voor spits Ruben Rentenaar en voor Johan Mandenmaker, maar beiden missen het doel. Hierna komt VSCO’61 beter in haar spel en krijgt kansen via Luca Veldhoen en Rinse van der Velde. Beide keren weet doelman Max Kok een treffer te voorkomen.

De tweede helft gebeurt er aanvankelijk weinig voor beide doelen. Na een uur spelen is de eerste kans voor VSCO’61. Henk Veldkamp stuurt Dominique van de Grift diep. Zijn voorzet bereikt Luca Veldhoen, maar met een sliding weet een verdediger de inzet van Veldhoen te blokkeren. VSCO’61 krijgt steeds meer aanvallend de ruimte, maar maakt hier onvoldoende gebruik van. Aan de andere kant voert VRC de druk op en gaat VSCO’61 steeds meer achteruit lopen wat de ploeg uiteindelijk duur komt te staan.

VSCO’61 ontsnapt na een schot uit de tweede lijn die via de onderkant lat het veld weer in stuitert. Velen zijn er van overtuigd dat de bal de doellijn heeft gepasseerd. VRC krijgt kansen, maar verzuimt de trekker over te halen. Tot de laatste minuten van de wedstrijd. De gevaarlijke invaller Mitch van den Berg legt terug op Stefan van Leeuwen die doelman Arjan ten Klooster kansloos laat (1-1). In blessuretijd komt Johan Mandemaker vrij voor doelman Ten Klooster en schuift de bal beheerst binnen (2-1).

De komende weken wacht de winterstop. VSCO’61 begint de tweede helft van de competitie op 26 januari. Na 12 duels staat VSCO’61 op 18 punten. Op zich een prima resultaat, zeker ook gelet op de vele blessures.

Opstelling VSCO’6: Arjan ten Klooster, Ruben Sleurink, Arjen Hulst, Rick Sleurink, Colin Blaauw, Henk Elskamp (’72 Bart Schoonhoven), Jan van ’t Oever, Rinse van der Velde, Thomas van de Kolk (’77 Beert Bonestroo), Luva Veldhoen en Dominique van de Grift.

Op de website van VRC is ook het wedstrijdverslag te lezen van verslaggever Jeroen van der Veer van de Veenendaalse Krant.

Bekijk de foto's
VSCO'61 in slotminuten onderuit