Nieuws

De strijd om de IJsselcup gaat beginnen

zondag 16 december 2018

Zaalvoetbalvereniging WZRV organiseert op donderdag 27 en vrijdag 28 december de strijd om de IJssel in de WRZV hallen te Zwolle.

De IJsselcup kent een grote traditie en na eerdere succesvolle edities staat het toernooi ook dit jaar weer als eindejaarstoetje op de agenda in de WRZV-hallen. De vorige editie werd gewonnen door KHC  uit Kampen, die in een spannende finale (oud-)PEC Zwolle wist te verslaan. De kleine finale werd gewonnen door WVF na winst op de organiserende zaalvoetbalvereniging WRZV Zwolle.

Het toernooi is bestemd voor veldvoetbalverenigingen, die gelegen zijn rondom de IJssel. Deze editie is qua aantal deelnemers wederom een succes en het toernooi kan rekenen op een sterk deelnemersveld. Wij heten dan ook de nieuwkomers vv Heino en DESZ Zwartsluis van harte welkom.

“Deze editie verwacht ik met dit nog sterkere deelnemersveld wederom veel attractiviteit en een hoge amusementswaarde voor het publiek. Ook oud-PEC Zwolle is weer van de partij en dat is zeker leuk voor het publiek. Vorig jaar kwamen oud spelers als Wiljan Pluim en Arne Slot ook in actie en ik ben benieuwd waar captain Henk van Steeg deze editie mee gaat aantreden. Uiteraard zijn ook vv WVF, KHC Kampen, DOS Kampen en de teams van de Veluwe weer van de partij en daar kunnen we gerust een verrassing van verwachten, omdat die teams veel zaalvoetballers herbergen. Wellicht dat ook Wijthmen of Heino ons kunnen verrassen. Ik zie er in ieder geval naar uit. Lekker voetballen in de WRZV tussen Kerst en Oud & Nieuw, dat is de echte traditie”, aldus WRZV voorzitter Freddy Eikelboom.

De poulewedstrijden staan geprogrammeerd op donderdag 27 december. Op vrijdag 28 december gaan we verder met de laatste poulewedstrijden en vervolgens de finales. Er hebben zich 15 verenigingen ingeschreven voor deelname aan de IJsselcup. Uiteraard zijn net als vorig jaar ook KHC Kampen (titelverdediger), vv WVF, vv Wijthmen, Dieze West, ’s-Heerenbroek, Hatto Heim, vv Hattem, SEH, vv Heerde en VSCO’61 weer van de partij.

De indeling  is als volgt:

Poule 1: WVF, Wijthmen, Hatto Heim, Hattem en WRZV Zwolle
Poule 2: KHC Kampen, ‘s-Heerenbroek, VSCO’61, DOS Kampen en DESZ Zwartsluis
Poule 3: Oud-PEC Zwolle, Dieze West, Heino, SEH en Heerde

De nummers 1 & 2 uit de poule kwalificeren zich net als de twee beste nummers 3 voor de kwartfinales die net als de laatste poulewedstrijden gespeeld worden op vrijdag 28 december.

Voor de nummers 1 tot en met 3 zijn er geldprijzen beschikbaar. De winnaar van het toernooi ontvangt de wisselbeker en er ligt een cheque klaar van € 1000,-.

Zowel op donderdag 27 als vrijdag 28 december is er een gezellige afsluiting van de voetbalavond met muziek. De Zwolse zanger Jordy van Vilsteren zal er op de afsluitende avond voor zorgen dat het voetbaljaar net als vorige edities op een geweldige en gezellige wijze zal worden afgesloten.

Iedereen is van harte welkom om de wedstrijden te bezoeken. De wedstrijden starten vanaf 18.30 uur en de toegangsprijs per speelavond is € 2,50 per persoon. Jeugd tot en met 15 jaar kan gratis naar binnen.