Nieuws

Kanariepietjes sluiten seizoenshelft in stijl af

woensdag 18 december 2019

Afgelopen zaterdag hebben de Kanariepietjes, de jongste voetballers van VSCO’61, de eerste seizoenshelft in stijl afgesloten. Onder de slogan ‘VSCO’61 bouwt aan de toekomst’ heeft de club een vruchtbare periode achter de rug. Maar liefst 29 voetballertjes in de leeftijdscategorie van 4 tot 7 jaar meldden zich bij de club. Hoofd jeugdopleidingen Lucas Voorn is trots op de groei bij deze jeugdgroep. Ook nu valt op dat steeds meer meisjes het voetbalspelletje uitermate leuk vinden.

In de afsluitende training werden de Kanariepietjes door Lucas Voorn, trainer Bart Jongenburger en zijn assistenten Sjoerd Bos en Lammert Vlieger spelenderwijs de laatste voetbalkneepjes bijgebracht. Na de opwarmrondjes werden de jeugdige voetballers verder onderricht met dribbelen, duelleren, passen, afronden en tot slot het favoriete partijtje. Ondanks het soms gure herfstweer waren er toch weer zo’n twintig spelertjes actief. Op deze slotdag waren ook weer vele (groot)ouders aanwezig om hun (klein)kinderen aan te moedigen. Fotograaf Erwin ten Hove maakte diverse leuke kiekjes. Na de slottraining was er voor de Kanariepietjes een patatje en een drankje in het gezellige clubhuis op sportpark De Heughte.

De jeugdopleiding heeft goed werk afgeleverd, want na de winterstop verdubbelt het aantal JO8-teams dat deelneemt aan de KNVB-competities naar vier.

De foto's zijn gemaakt door Erwin ten Hove.

Bekijk de foto's
Kanariepietjes sluiten seizoenshelft in stijl af