Nieuws

Sportpark De Heughte vanaf 4 mei geopend voor jeugdleden

woensdag 29 april 2020

Vorige week maakte minister-president Rutte bekend dat de sportaccommodaties hun jeugdleden weer mogen ontvangen. We zijn verheugd dat de maatregelen versoepeld worden en dat er mogelijkheden zijn dat elftallen elkaar op het veld kunnen ontmoeten en samen een balletje kunnen trappen. Voor de jeugdleden is het positief nieuws. We hebben ook begrip voor degenen die terughoudend zijn en zich zorgen maken over de gevolgen van dit besluit.

Vrijdagmiddag hebben we een brief ontvangen van de gemeente Oldebroek, waarin de richtlijnen staan hoe we als vereniging de trainingen kunnen opstarten. De afgelopen dagen hebben we contact gehad met onze trainers en begeleiders van de jeugdelftallen tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 18 jaar. Als bestuur hebben we dinsdagavond 28 april vergaderd om te bekijken wanneer en hoe de trainingen opgestart worden.

Jeugd t/m 12 jaar
Besloten is dat in de week van 4 mei de elftallen tot en met 12 jaar de training mogen hervatten. Deze leeftijdsgroep hoeft onderling geen 1,5 meter afstand te houden. We starten in principe met één training per week voor deze jeugdelftallen en bekijken de situatie per week. Over de exacte trainingstijden en -data ontvangen de spelers bericht via hun trainer.

Jeugd van 13 t/m 18 jaar
De elftallen in de leeftijdscategorie 13 tot en met 18 jaar vragen om extra aandacht. Deze spelers moeten wel 1,5 meter afstand houden, ook tijdens het sporten. Het is daarbij belangrijk dat er voldoende trainers zijn die in de gelegenheid zijn trainingen te verzorgen. Op dit moment gaan we verder in gesprek met trainers en spelers om te kijken naar een geschikte indeling. Het uitgangspunt is dat voor alle spelers in deze leeftijdscategorie trainingsmogelijkheden worden aangeboden. Ook hier geldt dat definitieve data en tijden worden gecommuniceerd via de trainers.

Informatie
Hoewel we blij zijn dat het sportpark de deuren weer mag openen, willen we benadrukken dat spelers, trainers en ouders de richtlijnen moeten naleven. De voetbalvelden zijn alleen beschikbaar voor de jeugdleden, trainers en corona-coördinatoren binnen de trainingstijden. Het clubhuis is nog steeds gesloten en buiten trainingstijden is het niet toegestaan het sportpark te betreden. Er zijn spelregels opgesteld om veilig en samen te sporten. Deze zijn overzichtelijk samengevat op vier posters, voor bestuurders, ouders, sporters en trainers. Lees deze spelregels goed door en laten we ons aan de spelregels houden, zo hebben we samen sportplezier.

U vindt deze posters door op de link naar de foto’s te klikken of op onderstaande buttons.

Met sportieve groet,
Bestuur VSCO’61

Spelregels sporters

Spelregels trainers en begeleiders

Spelregels ouders en verzorgers

Bekijk de foto's
Sportpark De Heughte vanaf 4 mei geopend voor jeugdleden