Nieuws

Editie 2020 Berend Elzerman Toernooi afgelast

donderdag 21 mei 2020

Het Berend Elzerman Toernooi (BET) gaat dit jaar niet door. Dat heeft de BET-commissie van de organiserende vereniging VSCO’61 de andere deelnemende verenigingen dinsdagavond laten weten. De onzekerheid over de aanvang van het nieuwe voetbalseizoen, waardoor er ook geen duidelijkheid is over de voorbereiding, vormen de redenen.

De commissieleden vinden het ontzettend jammer dat het toernooi afgelast is. Maar zowel VSCO’61, de deelnemers en de leden van de commissie zien in dat het toernooi onder deze omstandigheden niet gespeeld kan worden.

Er komt dit jaar dus geen 39ste editie van het volop geprezen toernooi dat van zaterdag 15 tot en 22 augustus weer gehouden zou worden op sportpark De Heughte in Oosterwolde (Gld) en met asv Dronten een nieuwe, maar vertrouwde deelnemer kende. De Drontenaren vervingen Zwolsche Boys en waren in 2012 voor het laatst actief op het BET. Dat hield in dat deze editie alleen maar uit eerste- en tweedeklassers zou bestaan.

Inmiddels zijn de verenigingen, naast asv Dronten en organisator VSCO’61 zijn dat SVI, KHC, DOS Kampen en WVF, gepolst om in 2021 weer deel te nemen. Daar is in eerste instantie door iedereen positief op gereageerd. De BET-commissie hoopt dan ook dat volgend jaar het toernooi wel onder normale en vooral gezonde omstandigheden gespeeld kan worden.

Fotobijschrift: WVF mag als winnaar van het BET in 2019 de bokaal nog een jaartje langer houden.