Nieuws

VSCO'61 bewijst zichzelf een slechte dienst

zondag 11 oktober 2020

Door thuis met 1-2 te verliezen van OVC’85 zakt VSCO’61 naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. In een wedstrijd waar goed voetbal ver te zoeken was, trok een onrustig spelend VSCO’61 aan het kortste eind.

VSCO’61 begon zwak aan de wedstrijd en liet daardoor OVC’85 in het spel komen. Veel balverlies en slordige passing zorgde ervoor dat VSCO’61 moeizaam de bal in bezit kon houden en steeds verder terug moest. Jesper Onck kreeg vanaf links de eerste mogelijkheid, maar hij schoot voorlangs. Na een kwartier spelen luidde slordig balverlies bijna de openingstreffer in voor OVC’85. Etienne van Dijk wist ternauwernood Thijs van Gestel de vrije doorgang naar doelman Arjan Ten Klooster te ontnemen. Nick Bijlsma zag een minuut later zijn kopbal uit een hoekschop naast het doel van Ten Klooster verdwijnen.

Toch kreeg VSCO’61 na bijna twintig minuten de beste kans om de score te openen. Robert Dekker bereikte met een voorzet Jeroen van de Kolk, die de bal doorkopte op de geheel vrijstaande Niels Elzerman. Elzerman had alle gelegenheid om de bal eerst aan te nemen, maar besloot in een keer te schieten. De bal verdween net naast het doel. OVC’85 drong steeds meer aan, maar de voorzetten van de flanken bereikten, gelukkig voor VSCO’61, geen medespeler.  Op slag van rust werd wel het net gevonden. Uit een hoekschop kopte Ernst Luit de bal bij de eerste paal in de kruising (0-1).

Ongetwijfeld had hoofdtrainer Stephan Nuesink in de rust de mannen stevig toegesproken, maar daar was aanvankelijk weinig van te zien in de tweede helft. Binnen twee minuten keek VSCO’61 al tegen een 0-2 achterstand aan. Dit keer was het Jesper Onck die weifelend optreden in de defensie afstrafte. VSCO’61 stroopte hierna de mouwen op en wist binnen het uur de aansluitingstreffer te scoren. Luca Veldhoen werd binnen de zestien aangetikt en de toegekende strafschop werd onberispelijk door Rick Pul binnengeschoten (1-2).

VSCO’61 probeerde hierna de gelijkmaker te forceren, maar dit leidde niet tot kansen. Een keer was VSCO’61 dichtbij de gelijkmaker. Uit een pass van Thomas van de Kolk kreeg broer Jeroen een vrije kopkans, maar hij mikte de bal over het doel. Hiervoor had OVC’85 de kans laten liggen om de wedstrijd op slot te gooien, maar uit een hoekschop schoot de mee opgekomen Vincent van Weelden over.

VSCO’61 kan haar wonden likken en zich opmaken voor de wedstrijd van volgende week tegen Renswoude. Ook dan is sportpark De Heughte het decor, dat ook dan sfeerloos zal zijn zonder supporters, als er dan nog gevoetbald wordt.

De foto's zijn gemaakt door Dries van Dijk.

 

 

Bekijk de foto's
VSCO'61 bewijst zichzelf een slechte dienst