Nieuws

Supportersvereniging VSCO’61 schenkt spelers mondkapjes

zaterdag 17 oktober 2020

Afgelopen zaterdag 10 oktober heeft de supportersvereniging VSCO;61 alle spelers van de senioren heren- en damesteams alsmede het elftal JO19 mondkapjes overhandigd. VSCO’61 heeft vanaf het begin van dit seizoen al vele maatregelen genomen om trainingen en wedstrijden veilig en zo goed mogelijk coronavrij te laten verlopen.

Tijdens de koffie werden de voorzorgsmaatregelen besproken die in verband met Corona genomen moesten worden binnen het bedrijf van voorzitter Henk van Os en zijn zonen. Uiteraard kwam toen ook het voetbal ter sprake. Met name bij uitwedstrijden zitten spelers vaak met z’n vieren in de auto. In het licht van de Corona-dreiging is dat natuurlijk niet wenselijk. Ook is het bij alle verenigingen nog niet zo goed geregeld als bij VSCO’61.

Wat kunnen we hier als Supportersvereniging dan nog aan bij dragen, was de gedachte. Al gauw kwam het erop neer dat je eigenlijk ook in de auto naar uitwedstrijden mondkapjes moet dragen. Daarom heeft het bestuur van de Twaalfde Kanarie, zoals de supporters ook wel genoemd worden, besloten om middels een bliksemactie mondkapjes te regelen.

Met medewerking van Klaver4reclame uit ’t Harde en HG Printing-design uit Hattem is het gelukt om 300 fraaie mondkapjes bedrukt met het VSCO’61 logo binnen 48 uur gereed te hebben. Op zaterdag 10 oktober heeft het bestuur van de Supportersvereniging deze mondkapjes uitgedeeld op Sportpark De Heughte in Oosterwolde.

Ze werden met dank in ontvangst genomen door de voetballers. Voor supporters en andere belangstellenden zijn de mondkapjes te koop bij een van de bestuursleden van de supportersvereniging. Als straks het voetbal weer op gang komt, kan iedereen veilig op pad.