Nieuws

Nieuwe maatregelen m.i.v. woensdag 14 oktober 2020 (22.00 uur)

maandag 19 oktober 2020

Opnieuw heeft onze regering de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus aangescherpt. We zitten intussen midden in de tweede golf van het virus. Met de nieuwe regels zijn we in een gedeeltelijke lockdown terechtgekomen. Het aantal bewegingen moet tot het noodzakelijke worden beperkt en bijeenkomsten van grote groepen moeten worden vermeden. Ook voor de (amateur)sport heeft dit grote gevolgen. Met onmiddelijke ingang zijn, zowel bij de senioren als bij de jeugd, alle competities in het amateurvoetbal stilgelegd. De maatregelen zijn (voorlopig) voor een periode van 4 weken afgekondigd.

Toch kunnen bepaalde activiteiten nog wel plaats vinden:

  • Groepen tot 30 personen mogen nog bijeenkomen. Bestuurs- en commissievergaderingen kunnen daarom nog steeds doorgang vinden, sponsorcontracten kunnen worden getekend. Uiteraard met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen.
  • De trainingen van de jeugd tot 19 jaar vinden normaal doorgang op de bekende tijden.
  • Ook het voetbal voor de Kanariepietjes vindt op de normale tijd plaats.
  • Op de zaterdagen worden er voor de jeugd t/m JO19 onderlinge wedstrijdjes georganiseerd van 10.00 uur tot 14.00 uur. Wel geldt nog steeds dat tijdens trainingen en wedstrijden bezoekers niet worden toegelaten op het sportpark.
  • De selecties van het eerste en tweede elftal en van Vrouwen 1 en 2 worden vanaf deze week in de gelegenheid gesteld 1x per week te trainen op het sportpark. Het belang hiervan is fit te blijven, bevorderen van de teamspirit en klaar te zijn voor een eventuele doorstart van het seizoen.
  • Met de trainers van deze teams is inmiddels overleg geweest onder welke (nieuwe) voorwaarden dit plaats mag vinden. Daarnaast blijven de al geldende maatregelen en adviezen uiteraard onverkort van kracht. Spelers en staf van deze teams hebben hierin ook een voorbeeldfunctie en een verantwoordelijkheid naar de vereniging.
  • Tijdens trainingen en wedstrijden blijft de kantine gesloten. De toiletten in de hal en de AED en materialen van de EHBO zijn wel bereikbaar via de hoofdingang.
  • De kleedkamers en douches mogen niet gebruikt worden. Deze zijn ook gesloten. Omkleden en douchen moet daarom thuis geschieden. Eigen drinken/bidon meenemen.
  • De trainers zijn daarnaast vrij nog extra trainingen te organiseren buiten het sportpark. Bijvoorbeeld individuele trainingen, virtuele trainingen, etc.
  • Voor alles geldt dat veiligheid en gezondheid het belangrijkste is.

Voor de komende tijd willen we iedereen sterkte en wijsheid toewensen. We moeten het nog een poosje volhouden! Samen staan we sterk! We hopen dat de situatie binnen afzienbare tijd weer terug keert naar een normale situatie.

Bestuur VSCO’61