Nieuws

Jeugd VSCO’61 loopt ruim 9.000 Euro bij elkaar

zondag 14 maart 2021

Zaterdag 6 maart stond er bij VSCO’61 een lopathon, oftewel een sponsorloop, op sportpark De Heughte in Oosterwolde op het programma in het kader van het zestigjarig bestaan op 24 augustus. Er staan later dit jaar diverse activiteiten en festiviteiten gepland, zo ook voor de jeugd. Om deze financieel te ondersteunen gingen de jeugdleden zelf fanatiek aan de slag om geld bij elkaar te lopen. Er werd een mooi eindbedrag van 9.000 Euro gerealiseerd, een welkome aanvulling in deze coronatijden nu het sportpark al zo lang gesloten is.

Voorafgaande aan de lopathon had elk jeugdlid een sponsorlijst ontvangen waarmee ze geld konden ophalen bij hun familie, vrienden en buren. Ze konden gesponsord worden per ronde of voor een vast bedrag. Voor de jongste jeugd bestond een ronde uit een half veld, dit is ongeveer 170 meter. Alle jeugdleden die spelen in de O8 tot en met O11 kregen hiervoor 30 minuten en de O12 toten met O19 kregen drie kwartier de tijd. Bij de O17 tot en met O19 bestond een ronde uit een heel veld van ongeveer 300 meter. Bijna elk jeugdlid deed mee en zo werd er een mooi bedrag van ruim 9.000 Euro bij elkaar gelopen.

Eskil van Norel uit JO11-2, Matz Brokkelkamp uit JO9-2, Luuk van Olst uit JO11-2 en Emma van ’t Hof uit MO15 waren de winnaars. Zij renden het meeste geld bij elkaar. Voor hen ligt een leuke prijs klaar.

Dank gaat uit naar de Fruit-o-loog die voor alle deelnemers een lekkere gezonde versnapering verzorgde. En daarnaast uiteraard naar alle jeugdleden, de sponsors van de jeugdleden en de organisatie.

De foto’s zijn gemaakt door Dries van Dijk.

Bekijk de foto's
Jeugd VSCO’61 loopt ruim 9.000 Euro bij elkaar