Nieuws

Heel VSCO’61 bakt

donderdag 22 april 2021

Zaterdag 10 april werden er allerlei bakkunsten vertoond bij VSCO, zowel door de deelnemers aan ‘Heel VSCO’61 bakt’ als door de jeugd die cakes bakten en verkochten voor VSCO. Niet alleen een mooie activiteit in deze nog steeds stille coronatijd op het sportpark, maar om dezelfde reden ook nog enige inkomsten voor de club nu de kantine nog steeds gesloten is.

Er deden maar liefst 11 deelnemers mee aan heel VSCO’61 bakt. De vakkundige jury bestond uit sportparkbeheerder Jan van de Weg,  bestuurslid Christiaan Bakhuizen, lid van de activiteitencommissie Willy van Oene en bakker Evert Spijkerboer. Eerst werden de verschillende creaties bewonderd en werd er een cijfer gegeven op basis van het ‘uiterlijk’. Na dit aandachtig te hebben bekeken werd van alle bakcreaties een stukje geproefd. Hier werd uiteraard gelet op smaak of de taart gaar was en of de cake niet te stevig was.

Nadat elke taart beoordeeld was en het publiek watertanden toekeek, trok de jury zich terug voor de uitslag. Vijf minuten later waren ze het er unaniem over eens dat de taart van Naomi Deetman het beste was! Ze kreeg zelfs een 10 van een jurylid waardoor haar eindcijfer op 37 punten kwam. Naomi kreeg de hoofdprijs terwijl er voor elke andere deelnemer ook nog een troostprijs was.

Ook de jeugd was druk bezig geweest met het bakken van cakes. Van tevoren gingen ze langs bij buren, familie en vrienden om cake te laten bestellen en vervolgens gingen ze op vrijdag en zaterdag druk aan de slag om hun cakes te bakken. De pakken meel werden gesponsord door de Boni Elburg, Jumbo Elburg, Plus Elburg , Boni Oldebroek en de Coop Oldebroek. Het waren maar liefst 168 pakken meel en er waren 5 verschillende soorten smaken zoals marmercake, stroopwafelcake, kruidcake, appelcake en naturel cake. Er zijn 130 cakes verkocht waardoor er ruim 830 euro is opgehaald! 

Bekijk de foto's
Heel VSCO’61 bakt