Nieuws

VSCO'61 wint gemeentelijke derby van OWIOS

zondag 24 april 2022

In de gemeentelijke derby tussen VSCO’61 en OWIOS weet de thuisploeg een 1-0 overwinning te boeken. OWIOS was weliswaar de beter voetballende ploeg, maar wist geen bres in de hechte defensie van VSCO’61 te slaan.

Cruciaal was de rode kaart die OWIOS-doelman Herold Ponstein na een kwartier spelen ontving. Klaas van Woudenbergh was de defensie van OWIOS te snel af en de ver uitgekomen doelman probeerde de VSCO’61-aanvaller het scoren te beletten. Maar in plaats van de bal te raken haalde hij Van Woudenbergh net buiten de zestien onderuit. Scheidsrechter Jorg Ordelmans uit Borne trok gedecideerd de rode kaart voor de doelman.

Reservedoelman Ruben van Loo maakte zijn opwachting en Dennis de Boer moest als wissel hierdoor het veld verlaten. OWIOS moest daarna verder met tien man. Het leed was nog niet over voor OWIOS. De vrije trap werd vervolgens door Remco van ’t Hul in de rechterbenedenhoek binnengeschoten en hij zette daarmee VSCO’61 op een 1-0 voorsprong.

Het veranderde verder niets aan de spelopvatting. VSCO’61 begon de wedstrijd, na een spectaculair vuurwerk door de supporters, door OWIOS het spel te laten maken en de groen-witte formatie op de middenlijn op te vangen en daardoor de ruimtes klein te houden. OWIOS speelde met meer zelfvertrouwen en met meer voetbalvermogen, maar de strijdlust die VSCO’61 aan de dag legde was groot. Tot echte kansen kwam OWIOS dan ook niet. VSCO’61 dacht in de slotfase van de eerste helft nog aan een penalty toen Luca Veldhoen in een duel binnen de zestien onderuit ging, maar scheidsrechter Ordelmans wilde van geen strafschop weten.

VSCO’61 begon de tweede helft zonder Luca Veldhoen die geblesseerd in de kleedkamer achterbleef. Voor hem kwam Mathieu Veldman binnen de lijnen. Na tien minuten in de tweede helft was Veldman dichtbij een treffer. Op rand zestien ontving hij de bal van Jan van ’t Oever en geheel vrijstaand schoot hij de bal tegen de paal. Dit was dé kans voor De Kanaries om de voorsprong te vergroten. Zeker in een wedstrijd waarin de kansen schaars waren.

Vaak noodgedwongen werden aan beide kanten diverse wissels in de loop van de tweede helft toegepast. Dit kwam het spel niet ten goede en ondanks dat OWIOS in de slotfase van de tweede helft de gelijkmaker probeerde te forceren, wist VSCO’61 zich staande te houden. Een vrije trap van Hendrik Uitslag werd door Aron Sleurink voor de lijn gekeerd. Een kopbal van Jasper Schut ketste af op het lichaam van een VSCO'er. In blessuretijd was VSCO’61 nog dichtbij een treffer, maar het van richting veranderde schot van Niels Elzerman verdween net naast het doel.

Na zes nederlagen op rij wist VSCO’61 in de derby tegen OWIOS drie heel belangrijke punten bij te schrijven om weg te blijven van de degradatiezone. Na het eindsignaal van scheidsrechter Ordelmans werd er door de spelers en begeleiding uitbundig feest gevierd. Volgende week mag VSCO’61 het opnemen tegen het hooggeplaatste Unicum Lelystad. De wedstrijd in Lelystad begint om 15:00 uur.

Bekijk de foto's
VSCO'61 wint gemeentelijke derby van OWIOS