Nieuws

VSCO'61 uit naar Unicum Lelystad

vrijdag 29 april 2022

Zaterdag wacht VSCO’61 de lastige uitwedstrijd tegen Unicum uit Lelystad. De wedstrijd begint om 15:00 uur op Sportpark Schouw en staat onder leiding van scheidsrechter E.R. Aukema.

De competitie nadert haar einde en het is dan ook spannend bovenaan en onderaan de ranglijst. Unicum Lelystad dat lange tijd meestreed om het kampioenschap zal zich moeten richten op een periodetitel. Met negen punten achterstand op koploper asv Dronten lijkt deze kloof niet meer te dichten. Met 38 punten uit 19 wedstrijden staan de Lelystedelingen momenteel op de vierde plaats. Het kampioenschap lijkt te gaan tussen asv Dronten en Batavia’90.

Onderaan de ranglijst is het ook bloedspannend. Lelystad’67 lijkt de rechtstreekse degradant. Daarnaast zullen aan het eind van de competitie nog twee ploegen de nacompetitie in moeten voor behoud van de tweede klasse. Op die twee posities staan nu AVW’66 en OVC’85. De voorsprong van VSCO’61 bedraagt respectievelijk 11 en 8 punten op deze twee tegenstanders. Met 23 punten nemen De Kanaries momenteel de negende plaats in.

Afgelopen zaterdag wist Unicum Lelystad met 1-4 te winnen van Renswoude. VSCO’61 wist thuis de burenruzie tegen OWIOS met 1-0 in hun voordeel te beslechten. Dit seizoen kwamen Unicum Lelystad en VSCO’61 elkaar in Oosterwolde tegen. Toen wist VSCO’61 een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen. Ondanks het verschil op de ranglijst hoeft VSCO’61 zeker niet kansloos te zijn in Lelystad.