Nieuws

VSCO'61 moet winst laten aan Unicum

zondag 01 mei 2022

In Lelystad bood VSCO’61 goed partij aan favoriet Unicum. Zeker in de tweede helft mocht VSCO’61 aanspraak maken op een gelijkspel. Aan het slot van de wedstrijd moest VSCO’61 uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de tegenstander.

In het begin van de wedstrijd waren beide teams aardig aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten ontstonden enkele mogelijkheden, maar het was vooral eerst aftasten van beide teams. VSCO’61 kreeg via Jan van ’t Oever een kopkans, maar Van ’t Oever raakte de bal niet vol. Aan de andere kant schoot Sefanja Davids recht in de handen van doelman Arjan ten Klooster. Beert Bonestroo was namens VSCO’61 nog gevaarlijk met een diagonaal schot dat over krulde en Quincy van de Leuv zag zijn inzet door een woud van benen gesmoord.

Unicum trok hierna het spel wat meer naar zich toe en was vooral dreigend over de linkerkant via Quincy van de Leuv die verdediger Aron Sleurink deze middag handenvol werk bezorgde. Na 35 minuten nam Unicum een 1-0 voorsprong. Aanvoerder Dylan Lanser kreeg een vrije schietkans zo’n 25 meter voor het doel en pegelde de bal in de rechterbenedenhoek. Nog voor rust zag Lanser zijn vrije trap net naast het doel gaan.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam opnieuw op naam van Dylan Lanser op aangeven van Quincy van de Leuv. Doelman Arjan ten Klooster wist redding te brengen. Hierna was het VSCO’61 dat enkele grote kansen kreeg. Jan van ’t Oever kwam op een pass van Thomas van de Kolk vrij voor doelman Tymo Harmsen. In plaats van de uitkomende doelman te verschalken met een lob schoot Van ’t Oever hard tegen de goalie op. Even later zag Robert Dekker zijn kopbal na een vrije trap van Van de Kolk knap door doelman Harmsen tot corner verwerkt.

In de 63e minuut scoorde VSCO’61 de verdiende gelijkmaker. Thomas van de Kolk sneed de zestien meter in en bijna vanaf de achterlijn krulde hij de bal onbereikbaar voor doelman Harmsen bij de tweede paal binnen (1-1). Helaas kon VSCO’61 niet lang genieten van de gelijke stand. Zes minuten later nam Unicum opnieuw een voorsprong. Uit een hoekschop van Dylan Lanser kopte Jason Lenz de bal breed waarop vervolgens Jelle Willem Bos de 2-1 binnenkopte.

VSCO’61 deed nog verwoede pogingen om opnieuw langszij te komen, maar kwam niet meer tot echte kansen. In de slotfase gooide Quincy van de Leuv de wedstrijd definitief op slot. Uit een voorzet van Jelle Willem Bos scoorde Van de Leuv met een fraaie voetbeweging met een boog over doelman Ten Klooster de 3-1. Volgende week wacht voor VSCO’61 de belangrijke thuiswedstrijd tegen AVW’66. Belangrijk omdat AVW’66 voorlaatst staat en een overwinning brengt VSCO’61 dichtbij klassenbehoud.

 

Bekijk de foto's
VSCO'61 moet winst laten aan Unicum