Nieuws

VSCO'61 laat overwinning schieten tegen VRC

zondag 15 mei 2022

In Veenendaal tegen VRC liep VSCO’61 opnieuw tegen een nederlaag aan (3-2). Van de laatste elf wedstrijden werd slechts een wedstrijd gewonnen en de overige allen verloren. Dat VSCO’61 nog niet op een degradatieplek staat, heeft het vooral te danken dat de meeste concurrenten ook veel punten laten liggen. Met nog drie wedstrijden te gaan, is het wel ongemeen spannend geworden in de strijd om klassenbehoud.

De wedstrijd was nog maar koud begonnen of VSCO’61 keek al tegen een 1-0 achterstand aan. Na ruim een minuut schoot Robin Segers vanaf de rand zestien de 1-0 binnen. Een flinke domper voor De Kanaries, maar de ploeg vocht zich terug. In de 20e minuut kopte Hans de Vos uit een vrije trap van Thomas van de Kolk, na een overtreding op Luca Veldhoen, de 1-1 binnen.

Even later kreeg Beert Bonestroo op aangeven van Luca Veldhoen een dot van een kans om VSCO’61 op voorsprong te zetten, maar in plaats van hoog binnen te schieten zag hij zijn schuiver gestopt door doelman Gerwin Loef. VSCO’61 kreeg in de eerste helft de betere kansen. Luca Veldhoen kopte in kansrijke positie over en heel VSCO’61 dacht aan een penalty toen Klaas van Woudenbergh tussen twee verdedigers onderuitging. Scheidsrechter Martijn van Beek zag hier echter geen strafschop in.

Binnen tien minuten in de tweede helft kwam VSCO’61 op een verdiende voorsprong. Luca Veldhoen werd in het strafschopgebied onderuitgehaald en Remco van ’t Hul schoot de 1-2 binnen. VSCO’61 leek op weg naar de overwinning, maar na een uur spelen was het alweer gelijk. De vrijstaande mee opgekomen Marco de Gooijer kon ongehinderd bij de eerste paal de 2-2 binnenkoppen.

Een flinke domper voor VSCO’61 en dat kwam de ploeg niet meer te boven. Het kon aanvallend niet echt meer een vuist maken en het was dan ook nier verrassend dat VRC toch nog de overwinning binnenhaalde. Vanaf de linkerkant kon Lennart Hofland oprukken vanaf de middenlijn, sneed naar binnen en met een magistraal schot met curve vond hij de bovenhoek (3-2).

VSCO’61 probeerde het nog wel onder meer door het inbrengen van enkele verse krachten, maar tot gevaar leidde dit niet meer. Volgende week mag VSCO’61 het opnemen tegen concurrent OVC’85 dat een punt minder heeft. De weken van de waarheid breken nu aan.

Bekijk de foto's
VSCI'61 laat overwinning schieten tegen VRC