Nieuws

Zonnig Elburg Foods G-voetbaltoernooi

vrijdag 10 juni 2022

Maar liefst achttien teams namen zaterdag 4 juni deel aan de elfde editie van het Elburg Foods G-voetbaltoernooi van VSCO’61 op sportpark De Heughte in Oosterwolde. Dit toernooi wordt traditioneel georganiseerd op de eerste zaterdag van juni. Voor Elburg Foods geldt dat ze opnieuw trotse hoofdsponsor van het toernooi waren. Naast Elburg Foods wordt het toernooi mede mogelijk gemaakt door trouwe toernooisponsor Alfa Accountants en Adviseurs, Infi+, OpMaat administratie en advies en Asjen Bouw. Deelnemers, organisatie, bezoekers, vrijwilligers en sponsors kunnen terugkijken op een uiterst geslaagde dag. Het was prima voetbalweer en de sfeer was gezellig.

De eerste teams waren rond half negen op Sportpark De Heughte, om zich onder het genot van een kopje koffie en cake voor te bereiden op het toernooi. Het toernooi werd rond kwart voor tien geopend door Ben Schreurs, voorzitter van VSCO’61. Vanaf tien uur streden de teams in verschillende categorieën om de trofee. Er werd aantrekkelijk voetbal gespeeld. Spelers, toeschouwers en de organisatie hebben hiervan genoten. In totaal waren er ruim 350 bezoekers op Sportpark De Heughte.

Er werd fanatiek gevoetbald door alle spelers en dit zorgde voor volop strijd voor de overwinning tijdens de wedstrijden. Gelukkig stond sportiviteit bij iedereen hoog in het vaandel en werd er netjes gespeeld, Hulde voor het sportieve spel. De EHBO-medewerkers waren gelukkig alleen maar druk met kleine blessures.

Om 15.00 uur werden de laatste finalewedstrijden gespeeld. De finale in de seniorenpoule ging dit jaar tussen de Jonge Kracht G1 uit Huissen en ‘t Harde G1. ‘t Harde heeft deze finale weten te winnen en werd zodoende winnaar van het toernooi bij de senioren. In de recreantenpoule was SC Rheden de sterkste ploeg en ging er met de beker vandoor.

Aan alle deelnemende teams is een beker uitgereikt. De prijzen werden vol enthousiasme overhandigd door Liesbeth Vos, wethouder van de gemeente Oldebroek. De winnaars vierden hun overwinning als echte kampioenen.

Rond het middaguur was er voor iedere deelnemer en begeleider een lunch, mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Spijkerboer en Kwakkel’s groente en fruithandel. Tijdens de lunch was er een mooi optreden van Duo Remix. Onder de Nederlandstalige klanken was het erg gezellig op sportpark De Heughte en werd de polonaise gelopen. Ook op het terras zat de sfeer er goed in.

Na het toernooi werd genoten van de barbecue, verzorgd door Slagerij van Guilik. Het toernooi werd afgesloten door Niels Broekhuis van de toernooicommissie van VSCO’61. Hij bedankte alle deelnemers, begeleiders, sponsoren, scheidsrechters en alle vrijwilligers die aan het toernooi bijgedragen hebben. Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde dag, die zonder de inzet van deze vele vrijwilligers niet mogelijk zou zijn geweest. Tot slot gaat er veel dank uit naar de sponsoren Elburg Foods, Alfa Accountants en Adviseurs, Infi+, OpMaat administratie en advies en Asjen Bouw, die deze dag financieel hebben ondersteund. Zonder de betrokkenheid van deze bedrijven was het toernooi niet mogelijk geweest.

De foto's zijn gemaakt door Ron Broekhuis.

Bekijk hier de foto's van fotograaf Jack Aalderink.

Bekijk de foto's
Zonnig Elburg Foods G-voetbaltoernooi
03/09 14:30 VSCO '61 1 - OWIOS 1
03/09 14:30 VSCO '61 3 - KHC 3
03/09 14:30 VSCO '61 4 - DSV '61 3
03/09 14:30 VSCO '61 5 - Zwolsche Boys 7
03/09 13:00 Nunspeet 7 - VSCO '61 6
03/09 14:30 Dos Kampen 8 - VSCO '61 7
03/09 14:30 OWIOS 7 - VSCO '61 8

Hoofdsponsor

Prins Bouw B.V.