Nieuws

Arjan ten Klooster neemt afscheid in stijl

maandag 20 juni 2022

Onder een lekkere avondzon betraden donderdagavond het huidige eerste elftal en een elftal van oud-teamgenoten van Arjan ten Klooster het hoofdveld van VSCO’61 op sportpark De Heughte ter gelegenheid van de voor hem georganiseerde afscheidswedstrijd. Arjan heeft maar liefst 13 seizoenen het doel van VSCO’61 verdedigd.

Voorafgaand aan de aftrap nam voorzitter Ben Schreurs het woord en de gelegenheid om alsnog afscheid te nemen van de in de corona-periode vertrokken hoofdtrainer Bülent Akar en de gestopte verzorger Henk ten Klooster. Zij werden bedankt voor hun inzet en betrokkenheid. Vervolgens werden de vertrekkende spelers Etienne van Dijk en Jim Strieker door de vereniging bedankt en in de bloemen gezet. Ook Remco van ’t Hul ontving een bos bloemen. De topscorer van het seizoen 2021-2022 van het eerste van VSCO’61 gaat volgend seizoen voetballen in het derde elftal. Daarnaast werd Andries Knikker bedankt. Hij legt de vlag van assistent-scheidsrechter neer. Overigens zoekt men voor hem nog een vervanger. Dus geïnteresseerden kunnen zich melden.

Daarna werd stilgestaan bij het einde van de keepersloopbaan van Arjan ten Klooster. Hij werd geroemd om zijn inzet en kwaliteit, daarin was hij een voorbeeld voor anderen. De voorzitter sprak zijn dankbaarheid voor Arjan’s trouw aan de vereniging en wenste hem veel voetbalplezier in het vervolg van zijn sportieve loopbaan in het derde elftal.

Onder het toeziend oog van familie, vrienden en vele VSCO’ers werd vervolgens een vermakelijke wedstrijd gespeeld. Volgens beproefd recept kwam het oud-eerste op voorsprong na een assist van Martijn Pluim op de inkoppende Wim de Vries. Na de rust zetten Klaas van Woudenbergh en Luca Veldhoen het huidige eerste elftal op een 2-1 voorsprong. Het is echter Arjan ten Klooster zelf, die in de tweede helft in de spits speelt bij het oud-eerste elftal, die de eindstand van 2-2 op de borden brengt.

In de laatste minuut wordt Arjan gewisseld en gaat onder luid applaus van het veld. Na de wedstrijd ontving hij een fraai ingelijst exemplaar van zijn kenmerkende zwarte keepersshirt en een fotocollage. Daarna volgde er nog een gezellig samenzijn van de teams met hun familie en vrienden.

De foto's zijn gemaakt door Dik Leusink, Jan Borgers en Lammert Vlieger.

Bekijk de foto's
Arjan ten Klooster neemt afscheid in stijl