Nieuws

Oefenwedstrijden VSCO’61 tegen OVV in Benidorm

zaterdag 14 januari 2023

Vrijdagmorgen was het weer op tijd opstaan, een wedstrijddag voor de beide selecties van VSCO'61 stond op de planning. Er werd zowel door het eerste als tweede elftal gespeeld tegen zaterdag derdeklasser OVV uit het Zeeuwse Oostvoorne, eveneens op trainingskamp in Benidorm.

Nadat iedereen een goed ontbijt had genuttigd, ging VSCO'61 2 zich klaarmaken voor haar oefenwedstrijd. Nadat alle spelers zich in de lobby hadden verzameld, werd er naar het plaatselijke kunstgrasveld van Benidorm gelopen. Daar ging VSCO'61 2 zich voorbereiden voor de wedstrijd tegen OVV 2. Na de laatste instructies van Timo Goudbeek en nadat de groepsfoto was gemaakt, werd er om 10:00 afgetrapt onder leiding van het Spaanse arbiterstrio. VSCO'61 2 kwam moeizaam opgang.

Door niet goed door verdedigen kwam OVV 2 al snel op een 0-1 voorsprong. Een paar minuten later kreeg OVV 2 een terechte strafschop. Maar Damian vd Grift tikte de bal uit de linkerhoek. Na 20 minuten kwam VSCO'61 2 beter in de wedstrijd en moest OVV 2 een stap terug zetten. De keeper van OVV 2 wilde graag meevoetballen, maar speelde de bal in de voeten van Hans de Vos, die met een droge schuiver de 1-1 aantekende. Tevens was dit ook de ruststand. Na de rust een beter VSCO'61 2. Blijkbaar zat er wondermiddel in het water, want met nog ongeveer 20 minuten te spelen, komt de 2-1 op de naam van Joel Bultman. Weer een paar minuten later maakt Jesse van der Veen 3-1 op aangeven van Arjen Hulst.  Na wederom enkele minuten scoort Jesse uit een corner 4-1. Je denkt dan, de wedstrijd is op slot, maar OVV 2 weet 4-2 op het scorebord te zetten. Hans de Vos dacht: ik wil het slotakkoord en zet de eindstand dop 5-2. Een hele mooie opsteker voor dit team, dat straks in de competitie uitkomt in de promotiepoule van de tweede klasse.

Na deze ochtendwedstrijd was het nu de beurt aan VSCO'61 1. Na de warming-up en het fotomoment floot de Spaanse scheidsrechter om 12.30 uur af voor de wedstrijd tegen OVV 1. Jeroen van de Kolk en Korné van de Brake maakten vandaag na 1,5 jaar weer hun opwachting in de hoofdmacht. Een heugelijk moment en fijn dat ze weer aansluiten.

Na 8 minuten kreeg VSCO'61 aan de zijkant van de 16 meter een vrije trap. Arjan van 't Ende ging achter de bal staan en schoot de vrije bal in één keer laag over de grond in de verre hoek. Een leuke start van deze wedstrijd. Na het doelpunt golfde het spel heen en weer. Er wordt regelmatig naar de waterfles gevraagd. Het was warm op het kunstgras, waar de zon aardig vrij spel had.

Vlak voor rust maakt OVV de gelijkmaker door slecht uitverdedigen van VSCO'61. Door een verdediger van VSCO'61 werd een overtreding gemaakt, maar de scheidsrechter gaf voordeel en dus was de ruststand 1-1.

Na rust redelijk hetzelfde spelbeeld. Soms was VSCO'61 wat onrustig aan de bal, soms werd er goed gecombineerd waardoor VSCO'61 ook een paar mogelijkheden kreeg. Maar het was OVV die op een 1-2 voorsprong kwam. Weer zag de verdediging er niet goed uit. Dan de mouwen maar opstropen denkt Luca Veldhoen.  Hij scoort de 2-2. Tegen het einde van de wedstrijd werden er 2 doelpunten afgekeurd van OVV 1, wegens buitenspel.

Een dag met nuttige oefenwedstrijden voor de eerste en tweede selectie, waarbij er weer speelminuten zijn gemaakt door de spelers in aanloop naar de hervatting van de competitie.

Op Twitter zijn meer wedstrijdfoto’s verschenen.

Bekijk de foto's
Oefenwedstrijden VSCO’61 tegen OVV in Benidorm
10/06 09:15 Swift '64 MO15-1 - VSCO '61 MO15-1
DOS Kampen JO19-2 1 - 1 VSCO '61 JO19-1
SVO Deventer'21 MO20-2 1 - 0 VSCO '61 MO20-1 (9-tal)
VSCO '61 3 1 - 4 AZVN 2/ Kattenberg verhuizingen
VSCO '61 2 6 - 4 sc Genemuiden/ KLB BEMAT 2

Hoofdsponsor

Prins Bouw B.V.