Nieuws

Zes-punten-duel voor VSCO'61 tegen ZAC

vrijdag 24 maart 2023

Zaterdag speelt VSCO’61 de belangrijke thuiswedstrijd tegen ZAC uit Zwolle. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P.H.G. van Koolwijk.

De wedstrijd tussen VSCO’61 en ZAC is een echte zes-punten-wedstrijd. Het onderlinge verschil is drie punten. Wint ZAC dan loopt het uit naar zes punten voorsprong en wint VSCO’61 dan weten De Kanaries de kloof te dichten en komt het qua aantal punten op gelijke hoogte. Dit geeft direct ook het belang van deze wedstrijd weer.

Afgelopen zaterdag was ZAC heel dichtbij een gelijkspel tegen plaatsgenoot WVF. WVF dat in de eerste helft al vroeg op een 1-0 voorsprong kwam zag ZAC in de tweede helft langszij komen. Een gelijkspel leek in de maak, maar in de slotminuten wist WVF alsnog de winst naar zich toe te trekken en ZAC met een kater achter te laten.

VSCO’61 verging het niet veel beter. In de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Batavia’90 leed VSCO’61 een 6-0 nederlaag. Na een 2-0 achterstand bij rust werd vooral het laatste kwartier VSCO’61 fataal. De moegestreden Kanaries moesten in de slotfase nog drie tegentreffers incasseren en daarmee leed VSCO’61 de grootste nederlaag tot nu toe van dit seizoen. In de strijd om degradatie kan het doelsaldo zo maar doorslaggevend zijn en dan staat VSCO’61 er niet best voor.

Zoals gezegd is de wedstrijd tussen VSCO’61 en ZAC zaterdag een echte zes-punten-wedstrijd. De winnaar is spekkoper. ZAC houdt dan de veilige achtste plek in het vizier of weet deze zelfs in te nemen en bij winst door VSCO’61 houdt VSCO’61 de aansluiting voor klassenbehoud. Er staat dus veel op het spel op sportpark De Heughte.

In de uitwedstrijd wist VSCO’61 toch wel enigszins verrassend met 0-3 te winnen van ZAC. Na een 0-0 ruststand wisten in de tweede helft Hans van Renselaar, Arjan van ’t Ende en Thomas van de Kolk te scoren. Vooral de omhaal van Arjan van ’t Ende was een wonderschoon doelpunt. Of het VSCO’61 zaterdag opnieuw lukt om ZAC aan de zegekar te binden is natuurlijk de grote vraag. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst en ook ZAC is er alles aan gelegen om zich enerzijds te revancheren en anderzijds de volle winst in de strijd tegen degradatie bij te schrijven. Wij hopen op de steun van de supporters en op een mooi resultaat voor onze Kanaries.

De wedstrijdbal is VSCO’61 aangeboden door:

Klein & Uitslag Assurantie- & Hypotheekadvies - Oldebroek.

De Trendhout Pupillen van de Wedstrijd zijn: Niek Leusink en Daniël Bosman.

10/06 09:15 Swift '64 MO15-1 - VSCO '61 MO15-1
DOS Kampen JO19-2 1 - 1 VSCO '61 JO19-1
SVO Deventer'21 MO20-2 1 - 0 VSCO '61 MO20-1 (9-tal)
VSCO '61 3 1 - 4 AZVN 2/ Kattenberg verhuizingen
VSCO '61 2 6 - 4 sc Genemuiden/ KLB BEMAT 2

Hoofdsponsor

Prins Bouw B.V.