Nieuws

VSCO'61 verder in degradatiezorgen na verlies tegen ZAC

zondag 26 maart 2023

Door de 2-3 nederlaag tegen ZAC raakt VSCO’61 verder verstrikt in de degradatiestrijd. Rechtstreekse handhaving lijkt uit zicht en de ploeg kan zich nu richten om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

VSCO’61 startte met een handvol spelers die ontbraken. Daarom was opnieuw een plaats ingeruimd voor Niels Elzerman in de aanval. Luca Veldhoen was niet fit genoeg om te starten en begon de wedstrijd vanaf de bank.

De harde wind zorgde ervoor dat goed voetbal deze middag onmogelijk was. Toch begon VSCO’61 voortvarend aan de wedstrijd en al na zeven minuten kwamen De Kanaries op voorsprong. Beert Bonestroo kreeg een vrije schietkans vanaf rand zestien en passeerde doelman Henrico Abma met een geplaatste schuiver (1-0). Hierna viel er weinig te beleven aan beide kanten voor het doel. Niels Elzerman was nog dichtbij een treffer, maar zag zijn inzet voor de lijn door de verdediging van ZAC gekeerd.

De tweede helft moest VSCO’61 iets meer tegen de wind in voetballen en ZAC zette druk op de defensie van VSCO’61. De Zwollenaren waren voetballend de betere ploeg en kregen een kans via Stan Wissink die net niet een voorzet van Onne van der Lei kon binnenglijden. Hierna kreeg VSCO’61 een goede kans om de voorsprong te vergroten. Een voorzet van Niels Elzerman werd door de Hans van Renselaar bij de tweede paal ingekopt, maar doelman Abma wist de inzet met de benen te keren.

Na een uur spelen kwam ZAC op gelijke hoogte. Weliswaar met enig fortuin, maar een vrije trap van Steven Balstra, die getoucheerd werd door de muur, liet doelman Django van der Landen kansloos (1-1). Vijf minuten later viel de 1-2. Uit een bijna onmogelijke hoek wist Uzair Goelab te scoren. Hierna zag Balstra zijn vrije trap op de lat uiteen spatten.

Toen Robbin Bastiaan in de 85e minuut de 1-3 wist te scoren leek de wedstrijd gespeeld. Toch wist VSCO’61 via Hans van Renselaar uit een voorzet van de ingevallen Luca Veldhoen de 2-3 te scoren. In blessuretijd was Beert Bonestroo nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal uit een hoekschop werd door doelman Abma uit het doel gebokst. Door de winst van Hatto Heim neemt het degradatiespook serieuze vormen aan. Volgende week mag VSCO’61 proberen in de uitwedstrijd tegen IJVV het degradatiespook te verdrijven.

Ondanks het verlies laat aanvoerder Beert Bonestroo aan De Stentor weten nog perspectief te zien. Klik hier voor het artikel op De Stentor.

Bekijk de foto's
VSCO'61 verder in degradatiezorgen na verlies tegen ZAC
10/06 09:15 Swift '64 MO15-1 - VSCO '61 MO15-1
DOS Kampen JO19-2 1 - 1 VSCO '61 JO19-1
SVO Deventer'21 MO20-2 1 - 0 VSCO '61 MO20-1 (9-tal)
VSCO '61 3 1 - 4 AZVN 2/ Kattenberg verhuizingen
VSCO '61 2 6 - 4 sc Genemuiden/ KLB BEMAT 2

Hoofdsponsor

Prins Bouw B.V.