Nieuws

Doek lijkt gevallen voor VSCO’61

zondag 14 mei 2023

Klokslag drie uur wordt er op sportpark Mheenzicht afgetrapt voor de wedstrijd Hierden-VSCO’61. Voor beide teams zijn de belangen zeer groot deze middag. Hierden gaat voor promotiewedstrijden naar de eerste klasse via de 2e plek in de eindrangschikking of een periodetitel. Terwijl zelfs het kampioenschap nog binnen handbereik ligt, zo bleek achteraf. Terwijl VSCO’61 vecht om te ontkomen aan rechtstreekse degradatie. De wedstrijd is dan ook meer spannend dan goed. Een wedstrijd, waarin VSCO’61 weinig kansen weg geeft en zelf wel kansen creëert, maar niet benut. VSCO’61 komt deze middag daarom sneu weg, temeer omdat de uitslagen van de concurrentie niet in het voordeel zijn van de kanaries.

De eerste 25 minuten ontspint zich een wedstrijd waarin beide teams niet veel voor elkaar onderdoen. Gevaarlijke en enerverende momenten doen zich niet voor. Het eerste echte gevaar speelt zich af voor het doel van Hierden. Steven van de Grift bereikt de achterlijn en trekt de bal buiten bereik van de keeper voor in de voeten van Klaas van Woudenbergh. Met alleen nog een verdediger van Hierden op de doellijn heeft hij de bal voor het inschieten. Maar helaas. De bal verdwijnt hoog over het doel.

We moeten tot de 42e minuut wachten op de volgende kans, ditmaal voor Hierden. Uit een goed opgezette aanval van de thuisclub wordt de bal in de doelmond gebracht, maar de daaropvolgende kopbal treft geen doel en wordt uiteindelijk weggewerkt ten kosten van een corner. Op slag van rust wordt Klaas van Woudenbergh bijna opnieuw in kansrijke positie gebracht, ditmaal door Jan van ’t Oever. Maar hij komt net een teenlengte tekort om tot een schot te komen. Ruststand 0-0.

Na de thee dringt Hierden sterk aan om een doelpunt te forceren. Vooralsnog zonder succes, de gastheren weten het doel schoon te houden. De eerste goede kans is weer voor VSCO’61. Luca Veldhoen speelt zich op links helemaal vrij en kan ongehinderd twee vrijstaande spelers in stelling brengen. Helaas legt hij verkeerd af en de doelman kan het dreigende gevaar keren. Een paar minuten later is het aan de andere kant wel raak. Een prachtige aanval over links wordt afgemeten op het hoofd van Dominique Denzel geplaatst en die geeft Django van der Landen het nakijken. Tien minuten later stuurt Jan van ’t Oever op rechts Thomas van de Kolk de diepte in. Zijn voorzet bereikt de vrijstaande Steven van de Grift. Maar helaas neemt hij de bal ongelukkig aan en is de kans voorbij.  

Dominique Denzel komt een kwartier voor het einde van de wedstrijd, na aarzelingen in de verdediging van VSCO’61, nog een keer in kansrijke positie, maar zijn schot verdwijnt naast het doel. In de resterende tijd wordt er ook niet meer gescoord, zodat de eindstand 1-0 is in het voordeel van de thuisclub. Hierden behoudt daarmee de kans op het kampioenschap en voor VSCO’61 betekent het, dat alleen in theorie nog rechtstreekse degradatie ontlopen kan worden.

Zaterdag 20 mei 2023 speelt VSCO’61 de laatste competitiewedstrijd tegen Hatto Heim. Aanvang op sportpark De Heughte is om 14.30 uur. 

Bekijk de foto's
Doek lijkt gevallen voor VSCO’61
10/06 09:15 Swift '64 MO15-1 - VSCO '61 MO15-1
DOS Kampen JO19-2 1 - 1 VSCO '61 JO19-1
SVO Deventer'21 MO20-2 1 - 0 VSCO '61 MO20-1 (9-tal)
VSCO '61 3 1 - 4 AZVN 2/ Kattenberg verhuizingen
VSCO '61 2 6 - 4 sc Genemuiden/ KLB BEMAT 2

Hoofdsponsor

Prins Bouw B.V.