Nieuws

Laatste competitiewedstrijd VSCO'61 tegen Hatto Heim

vrijdag 19 mei 2023

Zaterdag staat voor VSCO’61 de laatste competitiewedstrijd op het programma van het seizoen 2022-2023. Tegenstander op sportpark De Heughte is Hatto Heim. Scheidsrechter deze middag is de heer C.M. (Martijn) van Beek.

De wedstrijd van zaterdag is vooral een spannende wedstrijd voor Hatto Heim. De ploeg uit Hattem vecht voor lijfsbehoud en is bezig aan een goede serie. Het wist vorige week toch enigszins verrassend met 3-1 te winnen van WVF. Dit was de derde overwinning op rij. Drie wedstrijden op rij winnen heeft ervoor gezorgd dat de ploeg rechtstreekse degradatie heeft ontlopen en nu nog volop in strijd is om de veilige achtste plek te bereiken.

Voor VSCO’61 waren vorige week de druiven zuur. Lange tijd leek het erop dat de uitwedstrijd in Hierden minimaal een punt zou opleveren en dan was de strijd om rechtstreekse degradatie zaterdag nog niet gespeeld. Helaas ging het in de slotfase van de tweede helft toch mis en moesten De Kanaries een tegentreffer incasseren. Daarmee viel het doek (officieus) voor VSCO’61 en mag het zich voor volgend seizoen opmaken voor de derde klasse.

Voor de wedstrijd van vandaag zijn de belangen voor beide teams dus heel verschillend. Voor Hatto Heim staat de druk er volop op, terwijl VSCO’61 frank en vrij kan spelen en proberen om eervol de competitie uit te spelen. Volgende week is weliswaar de laatste speelronde, maar dan is VSCO’61 vrij omdat de competitie een oneven aantal teams kent.

De wedstrijd in Hattem eindigde in een 2-2 gelijkspel. De ploegen waren toen aardig aan elkaar gewaagd. Grote vraag is of dit zaterdag ook zo zal zijn. Hatto Heim zit na drie overwinningen in een flow en strijdt nog ergens voor, terwijl VSCO’61 de domper van degradatie heeft te verwerken en voor hen niets meer op het spel staat. Hopelijk lukt het VSCO’61 om de knop om te zetten en aan haar sportieve plicht te voldoen om er een echte wedstrijd van te maken.

De wedstrijdbal is VSCO’61 aangeboden door Allround Zonwering B.V. uit Elburg.

De Trendhout Pupillen van de Wedstrijd zijn Wesley Braaksma en Lisa Roozeboom.

 

10/06 09:15 Swift '64 MO15-1 - VSCO '61 MO15-1
DOS Kampen JO19-2 1 - 1 VSCO '61 JO19-1
SVO Deventer'21 MO20-2 1 - 0 VSCO '61 MO20-1 (9-tal)
VSCO '61 3 1 - 4 AZVN 2/ Kattenberg verhuizingen
VSCO '61 2 6 - 4 sc Genemuiden/ KLB BEMAT 2

Hoofdsponsor

Prins Bouw B.V.