VSCO’61 een club
met historie

VSCO’61 werd officieel opgericht op 24 augustus 1961 en kreeg al snel de bijnaam De Kanaries. Het ledenaantal schommelt al jaren rond de 700, 750. VSCO’61 groeit gestaag en dat in een gemeenschap van nog geen 2500 inwoners.

Dat houdt in dat bijna alle families in Oosterwolde verbonden zijn met VSCO’61 en het betekent ook dat heel veel voetballiefhebbers uit andere plaatsen de club een warm geel-zwart hart toedragen.

 

Prominente plaats

 

Wie als VSCO’61 al meer dan 60 jaar zo’n prominente plaats inneemt in alle geledingen, kent logischerwijs veel historische hoogte- en dieptepunten. Van vele titels, promoties en verfraaiing van de accommodatie tot aan degradaties en VSCO’ers die overleden zijn.
Omdat de geschiedenis nooit verloren moet gaan, zijn er twee prachtige boekwerken en een uiterst fraai jubileummagazine verschenen.

 

Aardappelveld

 

In 1986 kwam Een kwart eeuw v.v. V.S.C.O. Oosterwolde uit met als ondertitel ‘Van aardappelveld tot sportpark De Heughte’. In 143 zwart witpagina’s wordt de beginperiode VSCO’61 voor het voetlicht gebracht.
In 2011 verschijnt VSCO’61 jubileumboek 1961-2011 uit. Een hard kaft, 128 pagina’s met prachtige kleurenfoto’s en schitterende artikelen.

 

Tijd ver vooruit

 

Tien jaar later vierde VSCO’61 haar 60-jarig bestaan. Naast de vele festiviteiten brengt de club een heel bijzonder jubileummagazine uit, waarin teruggeblikt wordt op de afgelopen tien jaar. Hoewel het een duik is in het recente verleden, is VSCO’61 met dit magazine haar tijd ver vooruit.

Nog steeds schrijft VSCO’61 iedere dag geschiedenis. Op naar de volgende 60 jaar.

 

CLUBLIED    KANARIESONG    PROMOFILM