Beleid

 

Beleid ligt in principe vast, het geeft koers en duidelijkheid aan een vereniging. Dat geldt uiteraard ook voor VSCO’61. Zo kent de vereniging een driejarig verenigingsbeleidsplan. Alleen beleid is nooit af of helemaal klaar.

 

Door veranderingen in de voetbalwereld of maatschappelijke ontwikkelingen verandert beleid ook regelmatig. Soms komt dat ook door bepaalde omstandigheden. VSCO’61 is goed op de hoogte wat er speelt, stelt scherp of alleen wat bij en ontwikkelt als het nodig is ook nieuw beleid.

 

Opleiden centraal

 

Naast het verenigingsplan en reglement wedstrijdzaken heeft VSCO’61 ook een technisch beleidsplan, bedoeld om de sportieve ambities aan te geven voor ieder lid van de club. Niet voor niets draagt het de titel: ‘Het opleiden van elke individuele speler staat centraal.’
Voor de jeugd is er een apart technisch jeugdvoetbalplan. Eigenlijk heel logisch, want VSCO’61 kiest er bewust voor om zoveel mogelijk eigen spelers klaar te stomen voor het eerste elftal.

Binnenkant paal

 

VSCO’61 heeft voor velen zoveel meer betekenis dan alleen maar wat erop het veld gebeurt en het balletje binnenkant paal. Naast prestaties en plezier, draait het bij VSCO’61 ook om hoe we onderling met elkaar omgaan, met de tegenstander en scheidsrechter. Respect, sportiviteit en gastheerschap staan voor de club centraal. Dat is allemaal terug te vinden in de gedragscode.

 

In dat kader moet ook de reglementen bij overlijden, van vertrouwenspersonen (zie hier voor meer informatie) en het privacyreglement gezien worden. VSCO’61 vindt het meer dan belangrijk dat dat goed beschreven en toegankelijk is. Ook nu weer is de geel-zwarte draad: respect voor ieder individu.

 

Statuten

 

Wat niet vaak verandert, zijn de officiële statuten. Op 1 april 2011 zijn de nieuwe statuten ingeschreven bij de notaris. Wat VSCO’61 daarin wil onderstrepen: als pupil, junior, senior en ook als niet-spelend lid, ben je volwaardig lid en heb je stemrecht op de Algemene Leden Vergadering (ALV).

Het mag duidelijk zijn. VSCO’61 bouwt aan beleid!