Organisatie

 

VSCO’61 is een vereniging die midden in de samenleving staat. Uiteraard in die van Oosterwolde, maar ook ver daarbuiten. Dat zie je ook terug in de organisatie.

 

Of je nu in het dorp woont of in de (wijde) regio, heel veel leden van VSCO’61 doen het nodige voor de club en maken dus deel uit van de organisatie.

Naast een dagelijks en algemeen bestuur, kent VSCO’61 ook veel commissies, die op allerlei terreinen actief zijn en een actieve supportersvereniging en Club van 100. Elders op deze website worden de bestuurs- en commissieleden geïntroduceerd.

 

De Kanaries

 

De vereniging die op 24 augustus 1961 werd opgericht en al snel de bijnaam De Kanaries kreeg, telt zo’n 750 leden. En dat in een gemeenschap van nog geen 2500 inwoners. Dat houdt in dat bijna alle families in Oosterwolde verbonden zijn met VSCO ’61 en het betekent ook dat heel veel voetballiefhebbers uit andere plaatsen de club een warm geel-zwart hart toedragen.

VSCO’61 staat naast de goede organisatie, ook bekend om het geweldige sportpark. De faciliteiten zijn meer dan prima en worden geroemd door de eigen leden en zeker ook door de bezoekende verenigingen, scheidsrechters en andere voetballiefhebbers. We doen er alles aan om sportpark De Heughte elke dag nog een beetje mooier te maken.

 

Solide basis

 

Terug naar de organisatie. VSCO’61 heeft een actueel verenigingsplan (van drie jaar met jaarlijkse actualisatie), een technisch beleidsplan en misschien wel het allerbelangrijkste, een gedragscode. Ze vormen alle drie een solide basis voor een stabiele, capabele en innoverende organisatie, waarin ruimte is voor iedereen. Ongeacht geslacht, afkomst of geaardheid.

 

Kortom, wees welkom bij VSCO’61!