Belangrijke driepunter
voor VSCOI’61

In een wedstrijd, die tot de laatste minuut toe spannend bleef,  wist VSCO’61 voor de tweede achtereenvolgende maal de punten in huis te houden. In een meer spannende dan mooie wedstrijd bleef de spanning er tot de laatste minuut in. Pas in blessuretijd wisten de kanaries de zege veilig te stellen en kreeg het de beloning na hard werken. Al had het kwartje ook de andere kant op kunnen vallen, want de gasten lieten in de slotfase een aantal goede kansen liggen. Doelman Django van der Landen hield zijn team in de wedstrijd door in een éénopéén-situatie de bal van de schoen van de tegenstander te plukken.

 

In de beginfase tastten beide ploegen elkaar af en de eerste tien minuten gebeurde er dan ook weinig. Het eerste gevaarlijke moment ontstond voor het doel van VSCO’61. In de 13e minuut wist EFC’58 te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook een doelpunt van Hans van Renselaar werd om dezelfde reden afgekeurd. Beide ploegen bleven op zoek naar de openingstreffer en uiteindelijk viel deze aan de kant van de thuisclub. Jan van ’t Oever gaf vanaf rechts een perfecte voorzet op het hoofd van Hans van Renselaar, die de doelman van EFC’58 het nakijken gaf.

 

Een paar minuten later kreeg Hans opnieuw een opgelegde kans, dit keer op aangeven van Arjan van ’t Ende. Maar helaas verdween de bal naast in plaats van in het doel. In deze fase van de wedstrijd had VSCO’61 duidelijk het initiatief. Een hard schot van Arjan van ’t Ende verdween via een verdediger van de tegenstander naast het doel. Daarbij bleef het uitkijken voor de soms gevaarlijke counters van EFC’58. Bij één daarvan schampte de bal de kruising en verdween over het doel. Maar in de blessuretijd van de eerste helft was het toch raak voor de bezoekers. De rechtsbuiten werd goed vrijgespeeld en diens scherpe voorzet was een prooi voor Accasi Qujana King, die de bal onhoudbaar in de touwen joeg en de ruststand op 1-1 bepaalde.

 

VSCO’61 begon scherp aan de tweede helft en in de 47e minuut was Youri van Boven heel attent en bracht de 2-1 op het scorebord. De keeper van EFC’58 kreeg een schot van Arjan van ’t Ende onvoldoende onder controle, waarna Youri de bal alsnog beheerst binnen wist te schieten.

 

Lang duurde de pret helaas niet. Een misverstand in de verdediging van de thuisclub stelde EFC’58 in staat opnieuw de gelijkmaker aan te laten tekenen. Het doelpunt kwam op naam van Ilias Neinira.

Hierna ontspon zich een spannende strijd, waarbij beide ploegen voor de winst gingen. Zo schoot Arjan van ’t Ende voorlangs na een goede steekpass van Hans van Renselaar. Maar de aanvallen van de gasten waren minstens even gevaarlijk, waarbij, zoals eerder omschreven, Django een glansrol vervulde.

 

In blessuretijd trok VSCO’61 alsnog de felbegeerde zege naar zich toe. Youri van Boven kreeg de bal naast het doel aangespeeld, behield het overzicht en zag de vrijstaande Niels Elzerman in goede positie staan. Niels hoefde alleen maar de trekker over te halen en trok zodoende de overwinning over de streep. In de resterende minuten kwam de voorsprong niet meer in gevaar en werden drie hele belangrijke punten behaald.

 

Volgende week speelt VSCO’61 een uitwedstrijd in en tegen Hattem. Aanvang 14.30 uur.

 

Wedstrijdfoto’s