Berend Elzerman Toernooi
morgen van start

Morgen, zaterdag 19 augustus is de aftrap van het Berend Elzerman Toernooi dat voor de 41e keer plaatsvindt op sportpark De Heughte in Oosterwolde.

 

De opzet is dit jaar nagenoeg gelijk gebleven. Zes regionale ploegen, die van zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 augustus in totaal drie wedstrijden afwerken. De toernooicommissie van het BET zou de toernooicommissie van het BET niet zijn, als er toch weer wat nieuws bedacht werd. Zo zijn de aanvangstijdstippen op beide zaterdagen aangepast. Op de slotdag beginnen alle wedstrijden om 14.00 uur. Dat kan omdat VSCO’61 beschikt over een kunstgrashoofdveld (veld 1), een prima te bespelen grasmat (veld 2) en een hybrideveld (veld 3).

 

Nanne Award
In de BET-commissie heeft ook een verandering plaatsgevonden. Oprichter en toernooivoorzitter Nanne Schoonhoven heeft na 40 jaar (!) zijn taken neergelegd, maar is nog steeds verbonden aan het toernooi als naamgever van de Nanne Award. Dat is een prijs voor de beste speler van het toernooi. Erik Riemens, die al deel uitmaakte van de commissie, is de nieuwe voorzitter.

 

De deelnemers zijn in deze jubileumeditie dezelfde zes ploegen als vorig jaar. Dat wil zeggen eersteklasser asv Dronten, dat lang meestreed om promotie naar de vierde divisie en titelverdediger KHC dat zich prima handhaafde als eersteklasser. Daarnaast komen de tweedeklassers SVI, WVF en DOS Kampen naar De Heughte en maakt VSCO’61 als derdeklasser het deelnemersveld rond.

 

Gewaagd
“Ondanks degradatie van enkele deelnemers hebben we toch een aan elkaar gewaagd deelnemersveld”, aldus toernooivoorzitter Erik Riemens, die hoopt dat weer veel voetballiefhebbers de weg naar De Heughte weten te vinden voor de traditionele opening van het seizoen van VSCO’61.

 

Speelschema Berend Elzerman Toernooi 2023

 

Zaterdag 19 augustus

 

12.45 uur asv Dronten – KHC (veld 1)
13.30 uur VSCO’61 – DOS Kampen (veld 2)
15.00 uur WVF – SVI (veld 1)

 

Dinsdag 22 augustus

 

20.00 uur SVI – DOS Kampen (veld 1)
20.00 uur KHC – WVF (veld 3)

 

Woensdag 23 augustus

 

20.00 uur VSCO’61 – asv Dronten (veld 1)

 

Zaterdag 26 augustus

 

14.00 uur VSCO’61 – WVF (veld 1)
14.00 uur SVI – KHC (veld 2)
14.00 uur DOS Kampen – asv Dronten (veld 3)

 

Op de begeleidende foto de kampioen van 2022 KHC