Debacle voor VSCO’61
tegen sv ’t Harde

Zeker niet slechter zijn dan de tegenstander, zelfs voetballend de bovenliggende partij, en dan toch verliezen met 6-1. Dat is wat VSCO’61 overkwam in de derby tegen sv ’t Harde. Vol ongeloof werd na afloop van de wedstrijd gestaard naar het scorebord. VSCO’61 kan de oorzaak van de nederlaag vooral bij zichzelf zoeken. Persoonlijke fouten en verdedigend veel ruimte bieden waar ’t Harde effectief gebruik van maakte en daardoor verdiend met de overwinning aan de haal ging.

 

De eerste kans was dan ook voor ’t Harde. Uit een voorzet van rechts kopte Dennis van Hulsteijn bij de eerste paal net naast. In de 17e minuut kreeg Luuk Struik vrije doorgang vanuit zuiver buitenspel en maakte voor doelman Django van der Landen geen fout en tekende voor de 1-0. VSCO’61 ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Hans van Renselaar kopte voorlangs en een vrije trap van Beert Bonestroo werd gepareerd door doelman Marc van de Streek.

 

Na ruim een halfuur spelen luidde slordig balverlies in de defensie van VSCO’61 de 2-0 in. Stefan Marsman werd de vrije ruimte ingestuurd en met een bekeken boogbal liet hij doelman Van der Landen kansloos. VSCO’61 duidelijk aangeslagen kreeg een paar minuten later opnieuw een tegenslag te verwerken. Een aanval over rechts belandde bij de tweede paal bij Marsman die zijn tweede treffer liet aantekenen (3-0). 

VSCO’61 kreeg nog vlak voor rust dé kans om tegen te scoren, maar Hans van Renselaar schoot uit vrije positie op doelman Van de Streek.

 

De tweede helft werden Remco van ’t Hul en Youri van Boven binnen de lijnen gebracht in de hoop op een ommekeer aan de kant van VSCO’61. VSCO’61 zocht voortdurend de aanval en kreeg enkele mogelijkheden, maar De Kanaries wisten het net niet te vinden. In de slotfase werden er achterin meer risico’s genomen door VSCO’61 waarvan ’t Harde dankbaar gebruik van maakte. Op aangeven van Luuk Struijk schoot de geheel vrijstaande Stefan Marsman de 4-0 binnen.

 

Niels Elzerman wist nog de spreekwoordelijke eer te redden voor VSCO’61 door vanaf rand zestien de 4-1 binnen te schieten. Maar het slotakkoord was voor ’t Harde. Eerst via een eigen doelpunt van VSCO’61 en tenslotte Menno van ’t Hul die de eindstand bepaalde op 6-1. Zeker geflatteerd, maar wel verdiend omdat VSCO’61 de nederlaag vooral aan zichzelf te danken had. Zaterdag mag VSCO’61 zich proberen te herstellen in de uitwedstrijd tegen Dieze West.

 

De wedstijdfoto’s zijn gemaakt door clubfotograaf Dik Leusink.

 

Fotoverslag