Dolend VSCO’61 kopje
onder tegen ZAC

Tegen persoonlijke fouten valt niet tegenop te voetballen. Dat was zeker zaterdag het geval voor VSCO’61 in de wedstrijd tegen ZAC. De Kanaries gingen met 3-6 het veld af en hebben veel stof tot nadenken.

 

De start van de wedstrijd was voor VSCO’61. Het had meer balbezit en speelde vooral op de helft van de tegenstander. De eerste de beste uitbraak van ZAC was echter direct raak. In de 9e minuut kreeg Robbin Bastiaan, randje buitenspel, vrije doortocht en wist in tweede instantie de 0-1 aan te tekenen. Na ruim een kwartier spelen luidde slordig balverlies de 0-2 in. Wouter Pappot kreeg de bal en vuurde van twintig meter de bal in de kruising.

 

VSCO’61, duidelijk aangeslagen, wist na een halfuur spelen de aansluitingstreffer te scoren. Eerst werd nog een doelpunt van Hans van Renselaar vanwege buitenspel afgekeurd, maar direct daarna wist de VSCO’61-spits op aangeven van Arjan van ’t Ende de 1-2 te scoren. Echter bij rust keek VSCO’61 tegen een 1-4 achterstand aan. Allereerst via een strafschop van Okke Scholten na een onnodige overtreding binnen de zestien en een schot van Rens Blokker die vrij kon binnenschieten.

 

Wie had gehoopt dat VSCO’61 zich in de tweede helft defensief zou herstellen, kwam bedrogen uit. Ondanks het toepassen van drie wissels keek VSCO’61 binnen vijf minuten tegen een 1-6 achterstand aan. Eerst was het Rens Blokker die scoorde vanaf rand zestien en een minuut later tastte doelman Django van der Landen volledig mis op een diepe bal en kon Lex Heimerikx de bal eenvoudig in het lege doel schuiven.

 

Het pleit voor VSCO’61 dat ze niet bij de pakken gingen neerzitten, maar op jacht ging naar een beter resultaat. Het had pech dat scheidsrechter Sleiderink geheel onterecht een doelpunt van Remon  van der Graaf afkeurde vanwege vermeend buitenspel van Arjan van ’t Ende, maar die nam niet deel aan het spel. Arjan van ’t Ende wist een kwartier voor tijd wel de 2-6 te scoren vrij voor doelman Niels Krijnen.

 

Vijf minuten voor tijd wist reservedoelman Arn van Renselaar de 3-6 binnen te schieten. Hij verving in de slotfase de geblesseerd uitgevallen Arjan van ‘t Ende. Aangezien er geen vijfde wisselspeler op de bank zat werd Arn van Renselaar in de spits geposteerd met als beloning de derde treffer van VSCO’61. Al met al een zeer slecht resultaat voor VSCO’61 dat de komende twee weken de borst nat mag maken met wedstrijden tegen ZwartWit’63 en Zeewolde. Het zal defensief orde op zaken moeten stellen anders dreigt dit seizoen een seizoen te worden van degradatievoetbal.

 

Fotoverslag