Elfde gelijkspel betekent
degradatie voor VSCO’61

Voor de laatste reguliere competitiewedstrijd en daarmee ook de laatste strohalm om rechtstreekse degradatie te ontlopen, moest VSCO’61 de strijd aanbinden tegen het al gedegradeerde EFC’58. VSCO’61 moest het deze middag doen zonder de geschorste Arjan van ’t Ende. Na een van beide kanten niet al te beste wedstrijd stond er na 90 minuten een 2-2 eindstand op het scorebord. Daarmee was degradatie definitief een feit. Ook een overwinning zou VSCO’61 niet meer in de nacompetitie gebracht hebben. Directe concurrent Oene won namelijk met 4-0 van Zwart Wit’63 en was daarmee onbereikbaar geworden voor VSCO’61.

 

Het elfde gelijkspel, bijna een halve competitie, is natuurlijk niet de directe aanleiding van degradatie. Het geeft wel weer hoe deze competitie voor VSCO’61 is verlopen. In veel van deze wedstrijden was het steeds ‘net niet’. Vaak op gelijke hoogte komen vanuit een achterstand, maar niet bij machte de overwinning over de streep te trekken. Uiteindelijk is het gebrek aan driepunters het team funest geworden. Het betekent dat VSCO’61 volgend seizoen vanuit de 4e klasse mag proberen het verloren terrein terug te veroveren.

 

Ook in deze wedstrijd kwam VSCO’61 al heel snel op een achterstand. In de 2e minuut belandde een voorzet vanaf de rechterzijde van het veld op het hoofd van Jesse Versteeg. Met een goed gerichte kopbal gaf hij doelman Django van der Landen het nakijken. VSCO’61 ging niet bij de pakken neerzitten en nam het heft in handen. Al in de 7e minuut werd de stand gelijkgetrokken. Een afgemeten voorzet van Beerd Bonestroo kon door Ruben van der Kooij onhoudbaar voor de doelman van EFC’58 worden ingekopt.

 

VSCO’61 verslapte niet, het eerste halfuur waren de kanaries duidelijk de bovenliggende partij. Toch moest men uitkijken voor de schaarse uitvallen van de thuisclub. Na een half uur moest Django van der Landen handelend optreden toen er ineens een speler van EFC’58 vrij voor hem stond. Het gevaar kon echter worden afgewend. VSCO’61 bleef aandringen zonder daarbij grote kansen te creëren. Een afstandsschot van de goed spelende Robin van Ommen kon in eerste instantie niet goed worden verwerkt door de doelman van EFC’58, maar de voorwaartsen van VSCO’61 waren niet attent genoeg om hiervan te profiteren.

 

Na de hervatting werd het spelbeeld er niet beter op en kansen ontstonden er al helemaal niet. Het was dan ook verrassend dat de ingevallen Hans van Renselaar in de 73e minuut de kanaries op een voorsprong zette. Vanuit het niets kreeg hij de bal voor zijn voeten en schoot deze van afstand onhoudbaar tegen de touwen. Hierna kreeg EFC’58 nog een kans, maar de bal verdween voorlangs het doel. VSCO’61 had hierna de wedstrijd op slot kunnen gooien. Maar de ingevallen Martijn Mulder verzuimde de bal in het doel te schuiven, hij schoot in riante positie tegen het lichaam van een verdediger van de thuisclub. Hiermee werd EFC’58 alsnog in de gelegenheid gesteld om in de extra tijd op gelijke hoogte te komen. Uit een corner werd de bal ongelukkig door een speler van VSCO’61 in eigen doel gewerkt.

 

Met 26 punten uit evenveel wedstrijden eindigt VSCO;’61 hiermee de competitie van het seizoen 2023-2024 op de voorlaatste dertiende plaats, waardoor degradatie naar de 4e klasse een feit is.

 

Wedstrijdfoto’s